• Eigen Foto

Kunstmarkt in Spaarndam met livemuziek

SPAARNDAM De 10-koppige band Lime House Jazzband speelt zaterdag 11 augustus vanaf 14.00 uur tijdens de Spaarndamse kunstmarkt in de Oude kerk van het dorp. Ze spelen New Orleans music uit de jaren 1920-1932, The Roaring twenties. Het orkest is opgericht in 1965 en speelt sindsdien de vrolijke muziek uit het zuiden van de Verenigde Staten met veel succes. De toegang is gratis, maar een bijdrage voor het onderhoud van de kerk wordt gewaardeerd.

Afgelopen zaterdag was de markt al druk bezocht en zonovergoten markt in het mooie oude dorp. Veel bezoekers keerden naar huis met een kunstwerk onder de arm. De populaire markt telt zaterdag 11 augustus tussen 11.00 en 17.00 uur 45 kramen met tal van soorten creaties, schilderijen, sieraden, aquarellen, beelden enzovoorts. Het is een feest van herkenning en verrassing. De kramen staan langs de historische Westkolk, de oude sluis van het mooie dorp. Behalve kramen staan er in de beschutting van de oude huizen ook twee terrassen aan het water, waar het goed toeven is. Op de markt is er vrijwel de hele dag live muziek te horen. 

Ook dit jaar is ook de historische werkgroep Spaarndam weer van de partij op de markt, met tal van wetenswaardigheden over het oude dorp. De Oude kerk organiseert zoals gewoonlijk een kleine markt met fruit en andere zaken in het kerkelijk centrum aan de Westkolk, waar ook koffie en gebak worden aangeboden.

Spaarndam is geen autodorp. De fiets is het ideale vervoermiddel voor wie wil komen. Bus 14 brengt je ook dichtbij de markt. Parkeren kan alleen op zes minuten lopen in Spaarndam-oost of aan de westkant van het oude dorp, richting Haarlem-noord op het 'Landje van Gruijters'.

Na zaterdag is er nog een laatste markt op 18 augustus.