• Pr

Kunstlijn Haarlem kiest voor brede samenwerking

HAARLEM Kunstlijn Haarlem werkt samen met Kunst centrum Haarlem (Gedempte Oude Gracht 117-121) en Haerlems Bodem. Volgens de organisatie past dit bij de vernieuwingen die worden doorgevoerd.

Kunst centrum Haarlem toont dit jaar de overzichtstentoonstelling, met miniatuurwerkjes van kunstenaars, en vormt daarmee het centrale vertrekpunt van de Kunstlijn (vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 november). Nieuw is dat deze al een week voorafgaand wordt geopend en tot twee weken erna doorloopt. Bezoekers kunnen zich zo verdiepen in het aanbod.

PRESENTEREN Kunst centrum Haarlem, dat zelf een brede collectie van werk van professionele beeldend kunstenaars in bezit heeft, is verheugd het dit jaar te kunnen presenteren. Het is een gelegenheid bij uitstek voor het brede publiek om via de Kunstlijn kennis te maken met kunst en design. Het belangrijkste doel van Kunst centrum Haarlem is betaalbare kunst bij mensen thuis brengen. Kunst is te leen tegen een maandelijks bedrag, waarvan een deel gespaard wordt voor het kopen van meer kunst.

Met Haerlems Bodem wordt een mediapartnership aangegaan, waarbij de partijen elkaar aanvullen op het gebied van conentuitwisseling op het gebied van kunst en cultuur voor online. Kunstlijn Haarlem ontwikkelt door; na 31 jaar kunnen kunstenaars uit de regio zich niet alleen laten zien tijdens het evenement in november, maar gedurende het hele jaar. Onlangs lanceerde de organisatie een volledig vernieuwde website, waarop deelnemende kunstenaars en gelieerde locaties extra goed uit de verf komen.