• Eigen Foto
  • Eigen Foto

Marcella Kuiper wint Kunstlijn Publieksprijs

HAARLEM Beeldend kunstenaar Marcella Kuiper heeft de Kunstlijn Publieksprijs 2019 gewonnen met haar werk 'Dialoog'. Kuiper ontving donderdag 7 november in Kunst centrum Haarlem de prijs uit handen van Marina Raymakers, directeur van Kunst centrum Haarlem. In Kunst centrum Haarlem was tijdens de Kunstlijn een overzichtstentoonstelling te zien meer dan driehonderd kunstenaars die hebben deelgenomen aan deze kunstroute.

Bezoekers aan de Kunstlijn konden hun stem uitbrengen op hun favoriete kunstwerk. De meeste stemmen gingen naar 'Dialoog', een metalen object van Marcella Kuiper waarin film en klank op een poëtische wijze met elkaar verbonden zijn en de voortschrijdende ouderdom het thema is. Vicky Brinkmann, Anouk Rosenhart, Lizan van Dijk en Riette Butôt eindigden met een exact aantal stemmen op de tweede plaats. Als prijs krijgt Kuiper in het voorjaar van 2020 een solo-opstelling met haar werk in Kunst centrum Haarlem.

De overzichtstentoonstelling in het kunstcentrum was een groot succes. De meer dan driehonderd kunstenaars waren vertegenwoordigd met een miniatuurwerkje. De bezoekers konden op deze wijze een voorselectie maken van de tentoonstelling die zij graag wilden gaan zien op de talloze locaties in Haarlem en omstreken. In totaal bezochten ruim drieduizend mensen de overzichtstentoonstelling in het kunstcentrum.

De Kunstlijn is de oudste atelierroute van Nederland en het grootste kunstevenement in Haarlem en omstreken. Elk eerste weekeinde van november openen bijna driehonderd kunstenaars uit de regio de deuren van hun atelier voor kunstminnend publiek. Ook musea, galeries, winkels, expositieruimten en broedplaatsen stellen hun ruimte beschikbaar voor tentoonstellingen in het kader van de Kunstlijn.