• Eigen Foto

KZOD kunstenaars verdiepen zich in de winter

HAARLEM Twaalf beeldend kunstenaars uit Haarlem en omgeving exposeren tot en met 3 januari  in de Kloostergangen van het stadhuis van Haarlem hun visie op de vergankelijkheid van de winter. Wintertaferelen in assemblage, foto en verf, die de komst van de winter aankondigen en de kou van de winter zelf verbeelden. Taferelen die wellicht tot het verleden gaan behoren in Nederland.

De foto's van Adriaan Brand en Karen Winnubst en het olieverfschilderij van An Luthart geven deze vergankelijkheid weer, maar ook de verstilling en de sereniteit. Coby Kluitman, Marcel Kooij en Franklin Meijer grijpen daarentegen terug naar oude iconen, de molen en schaatsers. Onderwerpen die ook door schilders van de 16e tot en met de 20e eeuw veelvuldig gebruikt werden. Rosa Navarro en Josee Gouda verhalen met een mix aan technieken, foto's en assemblages winterherinneringen. Met een poëtische gevoelige toets geven Mary Huijg, Afke Spaargaren, Otie van Vloten en Connie Vlasveld ten slotte de winter toch een toekomst.

De openingstijden van de Kloostergangen zijn: maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur. Gesloten op 25, 26 en 27 december 2019 en 1 januari 2020.
Zie: www.kzod.nl en www.facebook.com/kunstzijonsdoel.