• Eigen Foto

Extra activiteiten bij Teylers Museum in Kerstvakantie

HAARLEM Tijdens de kerstvakantie is Teylers Museum helemaal in kerstsfeer en vinden er allerlei extra activiteiten plaats. Om hier extra van te kunnen genieten, is het museum ook op maandag 30 december open. Een mooie gelegenheid om tussen de feestdagen door bijvoorbeeld de vonken van de Grote Elektriseermachine te bekijken of een kijkje achter de schermen te nemen tijdens een gratis rondleiding.

Kinderen zijn welkom om proeven te doen met elektriciteit in het Blitslab of aan te sluiten bij de verschillende Kunst en Vliegwerk-workshops. Onlangs beoordeelden de Museuminspecteurs van de Museumkids het museum met een 8,43. Daarmee is Teylers Museum één van de zestig meest kindvriendelijke musea in Nederland. De kerstvakantie is ook de laatste kans om de tentoonstelling Jong in de 19e eeuw te gaan bekijken. Tot en met 5 januari zijn de prachtige portretten en genrestukken van kinderen van onder meer Van Gogh, Mondriaan, Kruseman, Mauve, Breitner en Van Dongen nog te zien. Kinderen kunnen op ontdekkingstocht door de tentoonstelling met een spannende speurtocht. De Lorentz Formule genomineerd voor European Museum of the Year Award

Uiteraard is in de kerstvakantie ook De Lorentz Formule te bezoeken, de theatrale tour door het laboratorium van Nobelprijswinnaar Hendrik Lorentz. Met deze tour is Teylers Museum genomineerd voor de European Museum of the Year Award 2020. Twee acteurs nemen de bezoekers mee terug in de tijd naar de hoogtijdagen van natuurkundige Lorentz, die onderzoek deed in zijn laboratorium in Teylers Museum. Inmiddels zijn er al meer dan 2500 voorstellingen te zien geweest. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk (exclusief museumentree). Reserveren is niet mogelijk, behalve voor de Kunst & Vliegwerkworkshops en De Lorentz Formule (1 euro online reserveringskosten).