• Een van de tentoongestelde kunstwerken.

    Eigen Foto

Expositie rondom duurzame toekomst in Kweekcafé

HAARLEM Maurits Groen van de WakaWaka Foundation opent maandag 28 oktober om 20.00 uur bij het Kweekcafé (Kleverlaan 9) de expositie 'Samen maken we een duurzame toekomst'.

Tijdens de opening presenteert de Stedenband Haarlem-Mutare haar nieuwe onderwijsprogramma 'Reis voorbij de Evenaar' dat dit jaar ontwikkeld is voor het basisonderwijs. Ze vertelt over de laatste ontwikkelingen rond haar programma's JEU en Citizenschool die ze met Europese partners ontwikkelt voor het middelbaar onderwijs. Het NME-centrum Ter Kleef geeft een overzicht van zijn onderwijsactiviteiten voor het lopende schooljaar. De avond wordt afgesloten met een concert van Haarlemse muzikanten.

Tijdens het Kunstlijnweekend (1, 2 en 3 november) zijn er speciale activiteiten rondom deze tentoonstelling met duurzame kunst met hergebruikte materialen en leermiddelen. De bezoeker krijgt een blik in de ateliers waar de kunst gemaakt wordt en ziet de internationale studentenuitwisselingen waar de gameconcepten werden ontwikkeld voor het onderwijsprogramma Citizenschool. Met foto's van schoolkinderen uit Zimbabwe, Haarlem en internationale studenten tijdens twee werkuitwisselingen bij het ontwikkelen van het educatieve spel Citizenschool. Ook wordt aandacht besteed aan het WakaWaka solar lampje. De afgelopen jaren is er tijdens de uitvoering van het vorige onderwijsprogramma voor het basisonderwijs door acht scholen geld ingezameld om WakaWaka-lampjes aan te schaffen en naar Zimbabwe te sturen. Zeshonderd van deze lampjes hebben inmiddels Mutarese schoolkinderen geholpen om hun huiswerk te kunnen maken.

De tentoonstelling is tot eind 2019 te zien tijdens de openingstijden van het Kweekcafé. Voor meer informatie: kweekcafe.nl