• Eigen Foto

Duo-Expositie te zien in de Waag

HAARLEM Jos Slottje en Eveline Vos exposeren van 14 november tot en met 1 december gezamenlijk in de Waag (Spaarne 30). Beiden zijn bedreven in het maken van collages; ieder vanuit een ander perspectief. In 'New Dynamic Erotica' van Jos Slottje viert het thema erotiek de boventoon. Eveline Vos laat in haar werk vervreemdende en absurdistische trekjes zien. Zij bewerkt foto's en past deze toe, bijvoorbeeld van vogels, waardoor de mens vogelachtig wordt, of andersom.

Eveline Vos maakt in haar collages gebruik van acrylverf, oliekrijt, stift, potlood. Ook verwerkt zij subtiel textiel wat resulteert in bijzondere schaduw- en kleureffecten. Textiel en tekenen zijn onlosmakelijk met elkaar en met haar leven verweven. De combinatie met zelf bewerkt fotomateriaal zorgt voor bizarre en humoristische resultaten. Haar inspiratie komt vooral voort uit de structuren en voorstellingen van fotomaterialen en haar eigen belevenissen en fantasieën. Door de mens (doorgaans de vrouw) in diverse hoedanigheden weer te geven wordt de kijker op het verkeerde been gezet of aangenaam geprikkeld. Alles is mogelijk en niets is wat het lijkt.

Slottje put zijn inspiratie voor 'New Dynamic Erotica' vooral uit zijn fantasieën en dromen. Zijn eigen seksualiteit speelt daarin een belangrijke rol. Zijn collages bevatten een gelaagdheid die uitnodigt er elke dag weer wat nieuws in te ontwaren. Het werk van Slottje wordt in verschillende fases opgebouwd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van oude landkaarten, historische kranten, foto's en tekeningen uit eigen archief. Deze bewerkt hij met ecoline.

De Waag is donderdag tot en met zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur De officiële opening is zondag 17 november om 16.00 uur.