• Een van de tentoongestelde werken in Kunst centrum Haarlem.

    Eigen Foto

Kunst centrum toont werk van zeven Bloemendaalse kunstenaars

HAARLEM Bij Kunst centrum Haarlem (Gedempte Oude Gracht 117-121) is vanaf vrijdag 8 maart werk te zien van zeven Bloemendaalse kunstenaars. Onder de titel 'Dag bloemen, dag vogels' wordt geëxposeerd door Julia Henneman, Cora Verhoog, Hilde Foks, Mieke Hoefnagels, Ans Doorten, Nelke Masséus en Saskia Tempelman. Tijdens deze voorjaarsexpositie tonen de kunstenaars werken die geïnspireerd zijn door ontluikende liefdes, de naderende lente, kwetterende vreemde vogels, openbarstend bloemknoppen en hun thuisbasis Bloemendaal. De tentoonstelling is vrij te bezichtigen tot en met zondag 14 april.

De samenstellers van 'Dag bloemen, dag vogels' hebben zich laten leiden door hun liefde voor aardse werken met soms mystieke en soms humoristische elementen. De tentoonstelling kent onder andere beeldhouwwerk, keramiek, sieraden en schilderwerk. De natuur en de effecten van een startende lente is het leidmotief van deze expositie. De kunstenaars zijn op doorreis, de eindbestemming is in de verte vaag zichtbaar.

Tijdens de tentoonstelling is er iedere zaterdag tussen 15.00 tot 17.00 uur uur een performance van Julia Henneman. In haar werk 'You # Too, gewenste intimiteiten' nodigt Henneman bezoekers uit om plaats te nemen en te luisteren naar liefdevolle teksten die zij voorleest.


Met het Bloemencorso voor de deur is het Kunst centrum Haarlem extra open op zondag 14 april, op deze dag is de finissage van de tentoonstelling.

Kunst centrum Haarlem is al bijna 50 jaar het centrum in de regio Kennemerland voor kunstuitleen. De collectie bestaat uit meer dan 6000 kunstwerken. Het kunstcentrum heeft ook winkel met design en gebruiksvoorwerpen. Naast de kunstuitleen en winkel presenteert Kunst centrum Haarlem regelmatig exposities en organiseert bijeenkomsten over beeldende kunst in de ruimste zin van het woord. Kunst centrum Haarlem is open van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.