• dav

    Eigen Foto

Kringloop in oude pand V&D opent deuren

HAARLEM Burgemeester Jos Wienen opent vrijdag 13 april om 13.00 uur een nieuwe kringloopwinkel in Schalkwijk. Een winkel op een bijzondere locatie, het oude V&D-pand aan het Rivièraplein 3. De naam van de winkel verwijst daar naar: W&D Kringloopwinkel Schalkwijk.

Op een oppervlakte van maar liefst 1500 vierkante meter kan het winkelend publiek vanaf 13 april naar hartenlust snuffelen en zoeken in duizenden tweedehands, maar soms ook nieuwe spullen. Er is van alles te koop en naar verwachting zal het aanbod van artikelen vaak veranderen. Een aantal 'belevings-ruimten' laten de bezoekers zien hoe ze bijvoorbeeld een woon- of een slaapkamer compleet kunnen inrichten met tweedehands meubels en accessoires.

W&D Kringloopwinkel Schalkwijk is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen Woord en Daad en Ontmoeting. Deze laatstgenoemde stichting beheert in Schalkwijk het Maatschappelijk Centrum Het Open Huis. Daar kunnen Schalkwijkers terecht voor allerlei ondersteuning, projecten en activiteiten, zoals inloop voor gratis koffie en een broodje, een kledingwinkel, voedselbank, buurtmaaltijden, maatschappelijk werk, taallessen en een buddy-project. Het Open Huis heeft een niet meer weg te denken maatschappelijke functie in Schalkwijk voor alle wijkbewoners, ongeacht cultuur, leeftijd of geloof. Het is een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en indien nodig ondersteuning en zorg kunnen ontvangen. In de winkel wordt op een bijzondere manier samengewerkt met Stichting Ontmoeting. De kringloopwinkel biedt namelijk, naast het aanbod van allerhande tweedehands producten ook werkervaringsplekken voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Cliënten krijgen de kans om te werken in een winkel waar je begrepen wordt en waar ze in hun eigen tempo aan de slag kunnen. Klanten kunnen winkelen in een omgeving waar producten en mensen weer een nieuwe toekomst krijgen.