• Marieke Viveen voor de Kennemer Sporthal in Haarlem, Marieke is organisator van de Korfbalweek.

    Michel van Bergen

Korfbalweek nog altijd springlevend

HAARLEM In 2013 dreigde de stekker uit de Haarlemse Korfbalweek (HKW) te worden getrokken. De vier Haarlemse verenigingen, H.K.V. Aurora, H.K.V. Oosterkwartier, C.K.V. Rapid en H.K.C. Haarlem lieten het niet zo ver komen en ondernamen actie. De 'Week' werd gered en zal van 13 tot en met 17 november) in het Kennemersportcentrum haar beslag krijgen. De innige samenwerking kreeg in 2016 een officieel tintje door de oprichting van de Stichting Korfbal Haarlem.

Hans Akkerman

,,Het doel van de week is het verbreden en promoten van onze sport. Daarnaast vormt het voor onze verenigingen een perfecte voorbereiding op het zaalseizoen. Over een paar weken gaan we weer met zijn allen de zaal in, de senioren en junioren. Het sociale aspect staat natuurlijk ook hoog in ons vaandel'', weet Marieke Viveen die namens haar vereniging Oosterkwartier in het organisatiecomité heeft plaatsgenomen en een warm pleitbezorgster is voor een sport waarin ons land sinds jaar en dag zowel Europees als mondiaal de titels moeiteloos aan elkaar rijgt.

Viveen vervolgt: ,,Dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag wordt er gespeeld tussen 19.00 en 22.00 uur. Op zaterdag zijn er de kruisfinales en finales en beginnen we om 15.00 uur. Goed om te melden is dat ieder team op zijn eigen niveau acteert. Anders zouden de krachtsverschillen te groot zijn, vandaar. Het sociale aspect neemt natuurlijk ook een belangrijke plek in. Het Haarlemse korfbalwereldje is klein en overzichtelijk en je kent natuurlijk iedereen die iets voor de sport betekent in onze regio.''

Marieke Viveen sluit af: ,,Ook leuk om te vermelden is dat op zaterdag tussen 17.00 en 18.00 uur gediplomeerde coaches klaar staan om de allerjongsten van onder de 6 jaar de eerste beginselen van de sport bij te brengen, want het begint natuurlijk bij de basis. De sponsoren en spelers krijgen een gezellige avond aangeboden. Ideaal om de toch al goede banden die wel al jaren hebben nog verder uit te bouwen. We hebben elkaar hard nodig toch? Een ieder die interesse heeft te komen kijken nodigen we natuurlijk nadrukkelijk uit. Kom langs en geniet van het spel''.