Koning Alcohol in Bloemendaal

BLOEMENDAAL In het Gemeentehuis Bloemendaal is woensdag 7 februari een informatie- en discussieavond over alcohol en het gebruik daarvan. De Gemeente Bloemendaal kent volgens de cijfers van de GGD procentueel meer overmatige drinkers dan andere gemeenten. Te gast op deze bijenkomst zijn Reinout Wiers, Michael Stange en Germain Creyghton. De bijeenkomst, die de naam 'Koning Alcohol in Bloemendaal', heeft meegekregen, is gratis toegankelijk.

Hoogleraar ontwikkelingspsychopathologie prof. dr Reinout Wiers promoveerde in 1998 op een proefschrift over de risico's van het gebruik van alcohol. Hij bespreekt de effecten van alcohol op hersenen en gedrag en wat we eraan kunnen doen. Wiers studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en promoveerde aan dezelfde universiteit (beide cum laude) in 1998 op het proefschrift 'Bad Expectations? Cognitive and neuropsychological indicators of enhanced risk for alcoholism.' Sinds 2008 is hij hoogleraar ontwikkelingspsychopathologie aan de UvA.

Tijdens 'Koning Alcohol in Bloemendaal' vertellen Michael Stange en Germain Creyghton over het alcoholbeleid op respectievelijk hockeyvereniging Bloemendaal en het Coornhert Lyceum. Ook wordt er een speciale column voorgelezen van schrijver Ferry Tromp over de reacties die hij kreeg op zijn besluit, om na 40 jaar een stevige drinker te zijn geweest, te stoppen met het gebruik van alcohol.

De avond wordt geleid door Martine Wierda. Er is ruim gelegenheid tot discussie en het uitwisselen van ervaringen. Het gemeentehuis van Bloemendaal is gevestigd aan de Bloemendaalseweg 158. De entree is gratis en voor koffie en thee wordt gezorgd. De bijeenkomst start om 20.00 uur, de deuren gaan open om 19.30 uur. De bijeenkomst duurt ongeveer tot 21.30 a 22.00 uur.