• Archief

Koffer Grote Markt in Haarlem blijkt grap van dronken duo

HAARLEM De achtergelaten koffer op het bordes van het stadhuis in Haarlem blijkt een uit de hand gelopen dronkenmansgrap te zijn. Dat heeft de politie laten weten. Twee Haarlemmers zijn donderdag daarvoor aangehouden nadat ze zich melden op het politiebureau. 

De Grote Markt werd donderdagochtend afgesloten na de vondst van een koffer op het bordes van het stadhuis. Met in het achterhoofd de wetenschap dat burgemeester Jos Wienen al langere tijd wordt bedreigd, wilde de politie geen enkel risico nemen. Rond half negen werd duidelijk dat de koffer leeg was, en werd de Grote Markt weer vrijgegeven.

AANGESCHOTEN Enkele uren later meldden zich twee Haarlemmers van 34 en 49 jaar op het politiebureau. Zij biechten op dat ze de lege koffer op het bordes hadden achtergelaten. De mannen verklaarden dat zij de koffer op straat gevonden hadden en in aangeschoten toestand op het bordes hadden gezet. Het stel dacht niet na over de grote gevolgen en betuigde direct spijt. Na het verhoor werd het tweetal weer op vrije voeten te stellen.

Er wordt gekeken of de geleden schade en de inzet van veiligheidsdiensten kan worden verhaald op de Haarlemmers.