• Jorgen Balk van Kinheim in het Pim Mulier Honkbalstadion in Haarlem

    Michel van Bergen

Kinheim kiest nieuwe weg

HAARLEM Het waren eind 2016 voor voorzitter Jan Berkhout en zijn mede-bestuurders verre van gemakkelijke tijden. Kinheim, sinds jaar en dag honkbal hoofdklasser en vaste deelnemer aan de Final 4, diende pas op de plaats te maken. Concreet: geen hoofdsponsor meer en geen interne sponsoren meer die de tekorten langer konden of wilden aanzuiveren. Eensgezind werd voor een drastische koerswijziging gekozen: een treetje lager acteren in de overgangsklasse. Geen clubhoppers dus meer die van heinde en verre op tophonkbal met een vergoeding afkwamen, maar kiezen voor de eigen, talentvolle jeugd.

Hans Akkerman

2017 werd een belangrijk overgangsjaar en de resultaten met een jong, onervaren team waren hoopvol. Met onder andere de komst van twee gelouterde pitchers (Al Morales en Glenn Wassink) hoopt Kinheim in 2018 aan het eind van de rit mee te doen om de hoofdprijs, maar wel onder hun nieuw geformuleerde kernwaarden.

,,2017 Was speel technisch een prima tussenjaar. Ons eerste team startte stroef en heeft het uiteindelijk boven verwachting fantastisch gedaan. We hebben nadrukkelijk onze sportieve doelen voor de selectie bijgesteld. In onze selectie is plaats voor jongens met een Kinheim-DNA. Alleen Al Morales kwam over van RCH en heeft geen Kinheim-speler verleden maar coacht bij ons het team van zijn zoon, vandaar", aldus Jörgen Balk, bestuurslid technische zaken. ,,Vanaf nu zetten we in op spelers die niet alleen een binding hebben met de vereniging maar ook hun gezicht laten zien in het clubhuis en op het veld bij clinics bijvoorbeeld. Onze jonge leden worden dan gestimuleerd bij het uitoefenen van hun sport en het bevordert de onderlinge verhoudingen met de rest van de club. Ons beleidsplan bestaat dan ook uit drie helder geformuleerde uitgangspunten. Topsport, breedtesport en sociaal maatschappelijk. Voor de goede orde: een ieder bij ons betaalt gewoon contributie, dus geen uitzonderingen meer.''

Onder prima weersomstandigheden vochten zaterdag Kinheim en OG in het Honkbalstadion, zeker voor overgangsklasse niveau, een kwalitatief prima duel uit dat na twaalf innings onbeslist eindigde; 3-3. Het eerste puntverlies voor Kinheim dat gezien het vertoonde spel hoge ogen gaat gooien. De pitching is prima op orde en als de slagmensen in vorm geraken, dan staat niets een hoge eindklassering in de weg. Jörgen Balk sluit af: ,,Kinheim moet weer herkenbaar zijn. Dat is de boodschap die we graag met zijn allen willen uitdragen. We gaan dit seizoen voor het hoogste en mocht dat lukken op onze bijgestelde voorwaarden, dan zien we de nabije toekomst met veel vertrouwen tegemoet."

Meer informatie over deze soft- en honkbalvereniging, is te vinden op de website, www.kinheim.net.