• Het thema van de Kinderboekenweek is Vriendschap.

    Archief

Kinderboekenweek in bibliotheek

REGIO Dit jaar staat de Kinderboekenweek, die van 3 tot 14 oktober plaatsvindt, in het teken van Vriendschap. Bij vestigingen van Bibliotheek Zuid-Kennemerland is de komende weken van alles te doen in het kader van de Kinderboekenweek. En voor jonge leden van de bibliotheek ligt er een gratis vriendenboekje klaar vanaf 3 oktober.

Bij de bibliotheek in Haarlem Oost (Leonard Springerlaan 5) kunnen kinderen woensdag 3 oktober van 15.00 tot 15.45 uur kijken naar een verteltheater. Eend wil bij een vriendenclub, maar zal dit hem lukken. In dit verhaal komen heel veel dieren voor, dus mogen alle kinderen (4 tot en met 7 jaar) ook zelf een knuffeldier meenemen. Het theater komt woensdag 10 oktober op dezelfde tijd in bibliotheek Schalkwijk. Die dag is er in de bibliotheek in het centrum van 15.00 tot 15.45 uur de theatervoorstelling 'De gele olifant'. Olifant en Muis zijn de beste vrienden en ze doen alles samen. Op een dag ziet Olifant iets wat hij graag wil hebben. Al snel heeft hij geen oog meer voor Muis. Lukt het Muis om Olifant weer voor zich te winnen?

In de bibliotheek in Bloemendaal (Korte Kleverlaan 9) gaan kinderen vanaf 7 jaar woensdag 3 oktober van 15.30 tot 16.15 uur op zoek naar woorden voor vriendschap. Woordmeneer is deze namelijk verloren en de kinderen moeten ze helpen vinden. Op dezelfde dag is er in de Bennebroekse bibliotheek van 15.30 tot 17.00 uur een workshop striptekenen en geheimtaal maken. De Heemsteedse bibliotheek (Julianaplein 1) heeft woensdag 10 oktober van 15.30 tot 16.15 uur ook op zoek naar woorden en woensdag 31 oktober is er een workshop animatie maken. Deze workshop kan 10 oktober ook bij de Zandvoortse bibliotheek gevolgd worden.

Kaartjes voor de activiteiten zijn te reserveren via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.