• Archief

Kijkje achter de schermen bij Sint Jacob tijdens Open Dag

HAARLEM Zaterdag 22 september, tijdens Burendag, opent woonzorgcentrum Nieuw Delftweide in Haarlem-Noord haar deuren. Iedereen die benieuwd is hoe het er aan toe gaat in een woonzorgcentrum of die meer wil weten over werken of wonen bij een van de locaties van Sint Jacob is van harte welkom.

Er is zaterdag 22 september van alles te doen voor jong en oud. Bezoekers kunnen de sfeer proeven en een rondleiding krijgen door het huis. Ook over de andere woonzorglocaties van Sint Jacob en de Jacob Kliniek, waar men kan revalideren, is informatie te krijgen. Wie geïnteresseerd is in een opleiding of een baan bij Sint Jacob is van harte welkom om meer te horen over de mogelijkheden.

Bezoekers kunnen een gratis gezondheidscheck laten doen, een proefrit maken op de duofiets of genieten van een heerlijke kop soep en live muziek van het duo Suzanne Groot (viool) en Fredie Kuiper (zang en accordeon). Ook kan men kennis maken met diverse hulpmiddelen die contact en activiteiten met mensen met dementie beter mogelijk maken zoals de Beleef TV of de zeehondrobot.

Voor mensen die meer willen weten over werken of leren bij Sint Jacob is er van alles te doen. Zo kan men tijdens een speeddate met zorgmedewerkers alles vragen over werken in de zorg. Het Jacob Leerhuis, waar de opleidingen van Sint Jacob plaatsvinden, laat zien welke opleidingsmogelijkheden Sint Jacob biedt. Verder is er informatie over de vacatures bij de woonzorgcentra en revalidatiekliniek en kan men meer te weten komen over vrijwilligerswerk bij Sint Jacob. `

Onder het motto 'Heel Haarlem bakt' nodigt Sint Jacob iedereen uit om mee te doen met de taartbakwedstrijd. Tot 12 uur kan men een zelf gebakken taart brengen en laten meedingen naar een mooie prijs. De bezoekers van de Open Dag en de bewoners van Nieuw Delftweide zullen de taarten proeven en bepalen welke taart het mooist en lekkerst is.

Zaterdag 22 september, 11.00 – 14.30 uur, Woonzorgcentrum Nieuw Delftweide, Herman Gorterstraat 1, Haarlem