• Haarlem - Na het behalen van het Green Key certificaat en een nominatie voor de Groene Mug slaan de acht grote culturele instellingen van Haarlem de handen ineen voor een nieuw project met betrekking tot duurzaamheid. Onder de naam Haarlem Plastic Vrij organiseren Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem, Patronaat, Toneelschuur, Bibliotheek Zuid-Kennemerland, Teylers Museum, Frans Hals Museum | De Hallen, Hart en het Noord-Hollands Archief gedurende het seizoen 2017 - 2018 diverse activiteiten in het kader van het thema plastic en plastic afval. Naast deze instellingen hebben ook Dopper, De Groene Mug, NME, Spaarnelanden, Circus Circulair en de Vishal zich aangesloten bij het project. Op vrijdag 8 september presenteren we ons initiatief tijdens het Kick-off event van Haarlem Plastic Vrij in het Patronaat.

    Tijdens de Kick-off lichten we een tipje van de sluier op over onze activiteiten in 2017 - 2018, vertellen we wat wij gaan doen om verder te verduurzamen en laten we zien hoe iedereen een steentje kan bijd

    Michel van Bergen

Kick-off voor Haarlem Plastic Vrij

HAARLEM Initiatiefgroep Haarlem Plastic Vrij beleefde vrijdag 8 september de kick-off in het Patronaat (Zijlsingel 2). De acht grote culturele instellingen van Haarlem - Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem, het Patronaat, de Toneelschuur, Bibliotheek Zuid-Kennemerland, Teylers Museum, Frans Hals Museum | De Hallen, Hart en het Noord-Hollands Archief - behaalden eerder het Green Key-keurmerk en de nominatie voor De Groene Mug Bokaal. In het duurzaam seizoen 2017-2018 is de inzet - in samenwerking met Circus Circulair, Dopper, De Groene Mug, NME Haarlem, Spaarnelanden en De Vishal - gericht op het terugdringen van plasticgebruik.