• Eigen Foto

KHN feliciteert Restaurant Erawan met 25 jaar lidmaatschap

HAARLEM Koninklijke Horeca Nederland (KHN) kwam deze week op bezoek bij restaurant Erawan om eigenaresse Yong Yaow Chinnawong te feliciteren met het feit dat ze 25 jaar lang lid is van KHN. Gildo Makkes-van der Deijl, voorzitter van KHN Haarlem, feliciteerde haar met een fles bubbels en een orchidee. Mevrouw Yong Yaow Chinnawong werd in 1989 eigenaresse van Erawan. ,,Kwaliteit, prijs en service maken je bedrijf succesvol", zo laat ze weten.


In het pand was destijds een beddenwinkel gevestigd. Na de verbouwing van de winkel tot restaurant, ging het restaurant met een klassieke Thaise keuken in 1990 open. Yong Yaow Chinnawong: ,,In het begin kon je alleen Thaise inkopen doen in de Jan van Galenstraat in Amsterdam. Gelukkig kunnen we nu op meer plaatsen terecht. Voor ons is de inkoop heel erg belangrijk. Ik vind het belangrijk om zoveel mogelijk verse, origineel Thaise groenten en kruiden te gebruiken. We hebben een hoge kwaliteitsstandaard en die wil ik bewaken". 

De mogelijkheden voor de Thaise keuken in Nederland is in de loop van de jaren veelzijdiger geworden omdat er meer producten beschikbaar zijn. Daardoor is de menukaart van Erawan ook veel uitgebreider geworden. Naast vaste gerechten, bestaat de kaart bij Erawan ook uit wisselende specialiteiten. Yong Yaow vindt stabiliteit en belangrijk, mede daardoor zijn er veel klanten die vaker terugkomen. De kok werkt er 20 jaar, Yong Yaow's zus werkt er vanaf 1993 en de rest van de medewerkers werkt er minimaal 10 jaar. ,,Op drukke avonden werken we met acht personen, de helft in de keuken en de helft in de bediening. Soms hebben we voor het restaurant open gaat ook nog een catering. Dan is het fijn dat je een hecht team hebt; iedereen begint dan gewoon wat eerder". Yong Yaow is zelf altijd zelf aanwezig op de werkvloer, daardoor kan ze de kwaliteit goed blijven volgen en natuurlijk de vaste gasten persoonlijk begroeten.