• Het levert vermakelijke taferelen op, al die kerstmannen.

    Eigen Foto

Kerstmannen rennen weer door Haarlem

HAARLEM Het is altijd een zeer leuk evenement om naar te kijken en ook meedoen is volgens de deelnemers erg amusant. Vrijdag 14 december rennen er om en nabij tweeduizend 'Kerstmannen' door Haarlem tijdens de vijfde editie van de Haarlemse SantaRun. De als kerstman of kerstvrouw verklede deelnemers rennen het 3 of 6 kilometer lange (of korte) parcours af en zamelen hierbij geld in voor drie goede doelen met als thema 'Kinderen'.

Vanaf 18.45 uur is iedereen van harte welkom op de Grote Markt voor de warming up die om 19.00 uur van start gaat. Deze wordt begeleid door een paar zeer energieke podiumbeesten en een dj. Om 19.30 uur klinkt dan het startschot en wordt er verkleed als kerstman of -vrouw door de binnenstad gelopen. Zowel gefinishte lopers als het publiek kunnen van 19.45 tot 21.30 uur los op de Santa-Afterborrel op de Grote Markt. Maar daarmee is het feest nog niet ten einde. Om 21.30 uur start namelijk de Santa-Afterparty in Café Studio en in Grand Café XO, beiden op de Grote Markt.

Wie nog aan de SantaRun mee wil doen, inschrijven is nog mogelijk via www.santarunhaarlem.nl. Hier kan men ook terecht voor verdere informatie over het evenement. Inschrijven kost 12,50 euro per deelnemer. Daarvoor ontvangen ze een startbewijs en een bon voor een drankje tijdens de Santa-Afterborrel op de Grote Markt.

De Santa Runners lopen niet voor hun beste tijd ever, maar wel voor de fun én het inzamelen van zoveel mogelijk geld voor het goede doel. De opbrengst van de SantaRun komt ten goede aan drie geselecteerde goede doelen: Kinderuniversiteit Haarlem, Stichting Vaarwens en Learning Across Borders.