Jonge Haarlemmers organiseren duurzaam festival

HAARLEM Een festival dat muziek, cultuur, duurzaamheid én organisch voedsel bij elkaar brengt, zondag 13 mei gebeurt het in Haarlem. De jonge organisatie van Stichting Ecoring organiseert de eerste editie van het lentefestival Ecofest, een nieuw concept dat Haarlem een duurzamere toekomst biedt.

Ecofest is geïnspireerd door de traditie van het 'inzaaien'. Dit eeuwenoude ritueel wordt in veel verschillende culturen gevierd. Deze lente wordt deze traditie ook in de Haarlemmer Kweektuin gevierd tijdens dit duurzame festival. Bij deze viering bloeit het van het Haarlems talent. In samenwerking met jongerencentrum Flinty's én The Irrational Library zijn er verschillende optredens van lokaal kroost. Ook komt de Amerikaanse artiest Marcus Mann optreden wat een spektakel beoogt te worden. Los van muziek zijn er tal van workshops te volgen gehost door lokale ecoprojecten en is er uiteraard eten aanwezig dat in Haarlem is gekweekt. Via dit festival wil de organisatie meer jongeren bereiken en betrekken bij de eco-cultuur in Haarlem. Ook hopen zij op deze manier hun community en doel in Haarlem te verspreiden.

De organisatie beheert momenteel verschillende kweektuinen door heel Haarlem en is van plan dit verder uit te breiden. Want zeg nou zelf; 'wie zaait, zal oogsten'. Dus heb je zin in een lokaal festival met goede muziek, lekker eten én ook nog eens allerlei toffe workshops rondom duurzaamheid? Dan is Ecofest waar je moet zijn. Aanstaande zondag 13 mei tussen 12.00 en 21.00 bij de Haarlemmer Kweektuin. Entree is gratis. Meer informatie: www.ecoring.nl.