• Wijnand Burger

Jazzpersoonlijkheid Eric Timmermans overleden

ZANDVOORT Maandagmiddag is bassist en jazz-persoonlijkheid Eric Timmermans overleden. Dat maakt Hans Reijmers, voorzitter stichting Jazz in Zandvoort bekend. De oprichter van Jazz in Zandvoort was al een tijd lang ziek.

Ongeveer 17 jaar geleden nam Timmermans het initiatief om op de zondagmiddagen één keer per maand een jazzconcert te organiseren. De eerste concerten vonden plaats in het Wapen van Kennemerland in Haarlem, welke enige jaren later verhuisden naar theater de Krocht in Zandvoort, waar de concerten met succes zijn voortgezet. Hij zorgde dat de crème de la crème van de vaderlands jazzscene naar Zandvoort kwam om tijdens zijn 'geesteskind' te spelen. Het bestuur van de stichting heeft besloten in de geest van Timmermans door te gaan met Jazz in Zandvoort. 

"Met veel verdriet nemen wij afscheid van een fantastisch mens, een bevlogen bassist en onze initiator en programmeur. De stichting Jazz in Zandvoort is uit een gezamenlijk initiatief met Eric ontstaan om zijn idee, kwaliteit van concerten, te bestendigen voor een lange periode. Uit de bezoekersaantallen blijkt dit zo te zijn. Daarnaast speelde Eric in twee Symfonie orkesten, de liefde voor muziek was bij Eric niet beperkt tot Jazz", zo schrijft de stichting in een memoriam op haar website.