• Eigen Foto

Innovatiecafé in Sociëteit Vereeniging

HAARLEM In Sociëteit Vereeniging (Zijlweg 1) wordt vrijdag 18 januari voor de eerste keer Het Innovatiecafé gehouden, een bijeenkomst bedoeld voor ondernemers uit Haarlem, Bloemendaal, Zandvoort, Heemstede en Velsen en omstreken die in hun bedrijf werk maken van innovatie. Op basis van interviews door 'cafébaas' Jaap Sluis wordt in beeld gebracht hoe zij dat doen en wat anderen daar van kunnen leren. Ook ondernemende mensen zónder bedrijf zijn 18 januari van harte welkom.

Het doel van het Innovatiecafé is om de praktische kant van innovatie zo helder mogelijk te (laten) belichten. De nadruk ligt op de praktijk en wat minder op de theorie. Volgens Stephan Kooijman (adviseur duurzame economie bij de gemeente Haarlem) is daar in het in het regionale bedrijfsleven veel interesse voor: ,,Vaak willen ondernemers weten hoe collega's hun innovatie op het gebied van bijvoorbeeld duurzaamheid, arbeidsmarkt, technologie of circulariteit aanpakken. Waar liggen de kansen? Is het behalve maatschappelijk ook zakelijk verantwoord? Wat gaat er goed en waar loopt het spaak? En wat is de rol van de overheid en het onderwijs? Het Innovatiecafé brengt de antwoorden op zulke vragen in beeld".

De borrel na afloop van de interviews is een laagdrempelige manier om innovatiecontacten tussen vertegenwoordigers van bedrijven, overheden en het onderwijs te initiëren en/of te verder te verdiepen. Als de eerste editie op vrijdag 18 januari een succes wordt, is het de bedoeling om in 2019 váker een Innovatiecafé te houden. De muziek wordt 18 januari verzorgd door singer/songwriter Melle Boddaert.

De inloop is 18 januari vanaf 15.30 uur. De interviews door cafébaas Jaap Sluis worden in een pittig tempo van 16.00 tot 17.00 uur gehouden. Aansluitend wordt er nagepraat en geborreld. De toegang is gratis. Ook belangstellenden van buiten de regio zijn welkom. Wie wil komen, moet zich vooraf aanmelden op www.societeitvereeniging.nl/agenda of via sluis@decoalitie.nl.