• Aangeleverd

Informatieavond groepsaankoop zonnepanelen

HAARLEM Haarlemmers met een koophuis kunnen meedoen aan de groepsaankoop voor zonnepanelen. Woensdag 19 juni 2019 en donderdag 27 juni houdt de Huizenaanpak twee informatieavonden.

De Huizenaanpak organiseert samen met de gemeente een groepsinkoop voor zonnepanelen. Met zonnepanelen op het dak kunnen woningeigenaren zelf duurzame energie opwekken en hun woning klaarmaken voor de toekomst. "Bovendien zorgen zij direct voor een beter milieu en gaat uw energierekening omlaag: uw bespaart daarmee maandelijks op uw stroomkosten. Met de collectieve inkoopactie van de Huizenaanpak bent u verzekerd van zonnepanelen met een gunstige prijs en een uitstekende garantie", vertelt gemeente Haarlem enthousiast.

MEEDOEN Wie woningeigenaar is en wil weten of zijn of haar dak geschikt is, hoeveel zonnepanelen er op kunnen, wat dat kost en wat het oplevert kunnen zich inschrijven voor de groepsaankoop en/of de informatieavond via www.haarlem-huizenaanpak.nl. De informatieavonden zijn in het gemeentekantoor Zijlpoort, Gedempte Oude Gracht 2, Haarlem. Tijdens de informatieavonden presenteert de Huizenaanpak de producten van de groepsaankoop en licht toe hoe deelnemers 21% btw kunnen terugvragen bij de Belastingdienst. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij. Per avond zijn er twee sessies: van 19.00 tot 20.00 uur en van 20.30 tot 21.30 uur.

WEK ZELF GROENE STROOM OP Wie deelneemt aan deze actie krijgt eerst een bezoek aan huis van een ervaren, lokale installateur. "Als uw dak geschikt is, ontvangt u een maatwerkofferte met een helder advies. Deelnemers beslissen daarna zelf om wel of niet mee te doen. Naast het financiële rendement voor de bewoner zorgen meer zonnepanelen voor een schone, groene en duurzame stad."

De Huizenaanpak is mede mogelijk gemaakt door provincie Noord-Holland en gemeente Haarlem.