• Werk van Ineke van Eden.

    Eigen Foto
  • Ineke van Eden.

    Eigen Foto

Ineke van Eden wint Kunstlijn publieksprijs

HAARLEM Keramiste Ineke van Eden heeft de Kunstlijn Publieksprijs 2018 gewonnen met haar werk Bluebird. Van Eden ontving donderdag 8 november in Kunstcentrum Haarlem de prijs uit handen van Joke Breemouer, voorzitter van de Kunstlijn Haarlem en Marina Raymakers, directeur van Kunst centrum Haarlem.

In Kunst centrum Haarlem was gedurende het weekend van de Kunstlijn op 3 en 4 november een overzichtstentoonstelling te zien van alle driehonderd kunstenaars die hebben deelgenomen aan deze kunstroute. Bezoekers aan de Kunstlijn konden hun stem uitbrengen op hun favoriete kunstwerk. Een groot deel van de stemmen ging naar Bluebird, een speelse, uitziende vogel die met zijn kop door zijn poten tuurt. Op nummer 2 stond een schilderwerk van Miep den Daan en de derde plaats werd gedeeld door Rob van Bruggen, José Gouda, Erkin, Oliver Gouwenberg en Nicolette Swaak. Als prijs krijgt Ineke van Eden in het voorjaar van 2019 een solo-expositie in Kunst centrum Haarlem.

De overzichtstentoonstelling in het kunstcentrum was een groot succes. De tweehonderd kunstenaars waren vertegenwoordigd met een miniatuurwerkje. De bezoekers konden op deze wijze een voorselectie maken van de tentoonstelling die zij graag wilden gaan zien op de talloze locaties in Haarlem en omstreken. In totaal bezochten ruim 1400 mensen de overzichtstentoonstelling. De Kunstlijn is de oudste atelierroute van Nederland en het grootste kunstevenement in Haarlem en omstreken. Elk eerste weekeinde van november openen bijna driehonderd kunstenaars uit de regio de deuren van hun atelier voor kunstminnend publiek. Ook musea, galeries, winkels, expositieruimten en broedplaatsen stellen hun ruimte beschikbaar voor tentoonstellingen in het kader van de Kunstlijn.

De Kunstlijn brengt jaarlijks circa 25.000 bezoekers op de been. De 33e editie van de Kunstlijn vond plaats op 2, 3 en 4 november. Naast de jaarlijkse atelierroute biedt Kunstlijn Haarlem haar aangesloten kunstenaars, met een zeer goed bezochte website en grote aanhang op social media, ook gedurende het jaar een uitgebreid platform om bij het grote publiek onder de aandacht te komen. Kunst centrum Haarlem is al bijna 50 jaar het centrum in de regio Kennemerland voor kunstuitleen. De collectie bestaat uit meer dan zesduizend kunstwerken. Het kunstcentrum heeft ook winkel met design en gebruiksvoorwerpen. Naast de kunstuitleen en winkel presenteert Kunst centrum Haarlem regelmatig exposities en organiseert bijeenkomsten over beeldende kunst in de ruimste zin van het woord.