• Initiatiefnemer Thomas Adamidis en Ruud Jansen staan voor de loods dat de eerste indoor Skatepark in Haarlem gaat worden.

    Sutiah van Netten

Indoor skatepark zoekt donateurs

HAARLEM ,,Mijn droom is het realiseren van de eerste indoor skate hal in Haarlem, want als fanatieke skater wil ik ook heel graag kunnen skaten als het regent, sneeuwt of als het erg koud is. De bouw van de loods aan de Mickelersweg in de Waarderpolder is afgerond. We zijn nu druk op zoek naar donateurs en sponsors voor de bouw van de skate obstakels en voor al het overige dat er nog bij komt", aldus de negentienjarige Thomas Adamidis. Thomas is al ruim 3,5 jaar bezig met de realisatie van het skatepark. Dit in samenwerking met Gemeente Haarlem en Stichting Skatepark Haarlem.

Sutiah van Netten

Initiatiefnemer Thomas Adamidis en bestuurslid Ruud Jansen van Stichting Skatepark Haarlem blijven zich onvermoeibaar inzetten om hun doel te bereiken. De twee skaters worden hierbij overigens gesteund door een grote groep vrijwilligers. Thomas: ,,In Haarlem zijn veel skaters en er is een hechte skate cultuur. Er komen steeds meer skaters bij. Het is belangrijk dat er in Haarlem een indoor skatepark is, omdat skaters dan een eigen plek hebben om hun sport te kunnen uitoefenen."

De Gemeente Haarlem heeft voor de bouw van de loods een kavel ter beschikking gesteld. ,,Stichting Skatepark Haarlem mag het skatepark na opening vijf jaar huren. Er moet nog veel geregeld worden, zoals het licht en de bouw van de skate obstakels. Het ontwerp ligt al klaar. Ook zijn er plannen voor een bar en restaurant. Skatepark Haarlem wordt meer dan alleen een skatepark. Het is de bedoeling dat het een ontmoetingsplek wordt voor iedereen met diverse skate mogelijkheden, horeca, feesten, evenementen en festivals", aldus Jansen.

Stichting Skatepark Haarlem is de crowdfundingactie 'Donate, Create & Skate' gestart om zoveel mogelijk geld op te halen Thomas: ,,Het minimale bedrag van vijfentwintigduizend euro voor de bouw van de skate obstakels gaan we wel halen, maar dan zijn we er nog niet. Alle hulp is welkom. Op onze website Skatepark Haarlem staat alle informatie over donaties en de mogelijke rewards."

Op vrijdag 7 juni wordt in de Patronaat een benefietfeest gehouden voor Skatepark Haarlem.