• Archief

Indische buurt komt in beweging

HAARLEM Bij Bosshardt Haarlem, het Rode Kruis, de Prins Willem Zeeverkenners en de wijkraad Indische Buurt-Noord organiseren voor woensdag 20 Buurt in Beweging dag. Op deze dag zijn er voor jong en oud diverse sportieve activiteiten in de Bandoengstraat en op en om het Oranjeplein.

"Bewegen is niet alleen gezond, het is ook een leuke manier om elkaar te ontmoeten en mensen met elkaar in verbinding te brengen," vertelt Jeroen Westerhuis, coördinator van Bij Bosshardt Haarlem. "We nodigen de  bewoners van de Indische buurt daarom uit om buiten samen in beweging te komen."  

De dag begint om 11.30 uur met een uitgebreide lunch op de Bandoengstraat 21. Iedereen is welkom en kan voor 1 euro mee lunchen. Vervolgens zijn er de hele middag diverse sportieve activiteiten zoals duo fietsen, wandeltochten, noem maar op. Ook aan mensen die slecht ter been zijn is gedacht, zij kunnen bijvoorbeeld mee doen aan rolstoelfietsen of de rollatorrace. Er is een monteur aanwezig die de rollators meteen even nakijkt. 

Bewegen maakt hongerig en daarom is er aan het eind van de middags een barbecue op het Oranjeplein, de kosten bedragen 5 euro p.p. "We hopen dat er deze dag veel mensen van de partij zijn. Bewegen is het beste medicijn tegen allerlei kwalen," aldus Jeroen Westerhuis.