• ‘ISHI indianenwijsheid voor de 21e eeuw’ door theatergroep Het Filiaal.

    Joris van Bennekom
  • ‘ISHI indianenwijsheid voor de 21e eeuw’

    Joris van Bennekom
  • ‘ISHI indianenwijsheid voor de 21e eeuw’

    Joris van Bennekom

Indianenwijsheid voor de 21e eeuw in De Toneelschuur

HAARLEM In de Toneelschuur (Lange Begijnstraat 9) is zondag 17 maart vanaf 14.30 uur het muziektheaterstuk 'ISHI Indianenwijsheid voor de 21e eeuw' van Het Filiaal theatermakers te zien. Muziektheater voor iedereen vanaf 8 jaar, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Ishi (de laatste Yahi-indiaan) en boeken van boswachter Peter Wohlleben en dierenarts Charles Foster.

Stel je eens voor: je bent de allerlaatste overlevende van je volk. Al jaren leef je verborgen in de wildernis. Maar ook dáár sijpelt de moderne tijd door. Uiteindelijk lukt het je niet meer om te leven volgens de 'weg van je voorvaderen'. Wat doe je dan? Op een mooie zomerdag in 1911 komt Ishi plotseling de 20ste eeuw binnen gewandeld. Rechtstreeks uit de wildernis. Hij is meteen een bezienswaardigheid. Niet alleen omdat hij zo goed pijlen of vuur kan maken, maar vooral omdat hij zo'n ontzettend lieve en beschaafde man is.

ISHI Indianenwijsheid voor de 21e eeuw is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal dat de theatermakers van Het Filiaal anno nu enorm tot de verbeelding spreekt. Een verhaal over omgaan met elkaar en met je omgeving. Over dieren en de natuur. Over wat er gebeurt als je nieuwsgierigheid groter is dan je angst. Monique Corvers schreef de tekst die door acteurs Mirthe Klieverik en Hok Tan wordt gespeeld en verteld. Singer-songwriter Jasmin Dias Godoy Maia maakte er liedjes met Braziliaanse invloeden bij, die ze ook zelf ten gehore brengt.

De kaartverkoop loopt via www.toneelschuur.nl/