• Het Verhalenhuis

Iedere dag jeugdtheater of jeugdfilm in Verhalenhuis

HAARLEM Verhalenhuis Haarlem (van Egmondstraat 7) biedt in de voorjaarsvakantie iedere dag jeugdtheater of een jeugdfilm. Het Verhalenhuis onderscheidt zich van andere podia door de top van het Nederlandse verteltheater en kwaliteitsfilms te laten zien, met positief zinvolle thema's als omgaan met bang zijn, durven en vriendschap.

Woensdag 21 februari begint om 15.00 uur al direct goed met de try-out van het nieuwe stoere theaterstuk 'Ridder Jacoba' van theatergroep Laboman over jonkvrouw Jacoba die alles kan… nou ja, bijna alles. Vrijdag 23 februari vanaf 20.00 uur is de 'Movies that Matter' film 'Wadjda' te zien. Dit is de eerste film over vrouwen die in Saoudi-Arabië gedraaid mocht worden, over een eigenzinnig meisje die lak heeft aan de geldende cultuur en voor zichzelf opkomt.

Zaterdag 24 februari is de bekende jeugdfilm 'Koning van Katoren te zien om 15.00 en 19.00 uur. Deze film draait om over Stach, die koning wil worden, maar daarvoor eerst een aantal problemen moet oplossen die, ondanks het feit dat het verhaal van Jan Terlouw al 35 jaar oud is, nog steeds actueel zijn. Zondag 25 februari is reen theatervoorstelling van 'Verhalenverteller van het jaar' Eric Borrias te zien. Vanaf 15.00 uur wordt in een prachtig decor de voorstelling 'De vrouw en het jongetje' neergezet, een voorstelling over bang zijn, behalve als je iemand beter kent.

Van maandag 26 februari tot en met zaterdag 3 maart is niemand minder dan de Haarlemse Marijke Kots dagelijks terug met de reprise van haar stuk 'De Maankabouter' en slakje Dibbertje Dib. De voorjaarsvakantie wordt zondag 4 maart om 15.00 uur op indrukwekkende wijze afgesloten door Theater Kwadraat met een leuk en spannend theaterstuk over pesten getiteld 'Durf! - wie zwijgt stemt toe'.

Kaartjes voor het jeugdtheater kosten 7,50 euro en kaarten voor de film 4 euro. Verhalenhuis Haarlem is gevestigd aan de van Egmondstraat 7, schuin tegenover de sauna in Haarlem-Noord. Voor meer informatie: www.verhalenhuishaarlem.nl.