• Eigen Foto

Houtfestival en Houtnacht groot succes

HAARLEM De Haarlemmerhout was afgelopen weekend het toneel van het meest relaxte en wereldse festival van Haarlem. De enorme diversiteit in programmering werd weerspiegeld in een breed geschakeerd publiek en de combinatie zorgde voor een gemoedelijke sfeer op beide dagen.

Houtnacht zette op zaterdag een sterke opening neer, waarbij de top optredens van hip hop artiesten van Haarlemse bodem in het oog sprongen. Op maar liefst zes verschillende locaties waren bijzondere optredens te vinden die het publiek in beweging brachten. De zondag pikte de draad moeiteloos op, met een verrassende mix van dansbare en juist heel intieme acts. Een swingende mix op het Houtpodium en het verrassende zomerzonnetje brachten een vol veld aan het dansen. Vooral het optreden van Arp Frique kon rekenen op een enthousiast onthaal.

Het slotstuk op het Grenzeloos podium was een indrukwekkend optreden van Sabir Khan en Heiko Dijker die met hun Indiase klassieke muziek de mensen tot de allerlaatste noot wisten te boeien.

De documentaires in de filmcontainer en de video art performances in de container van Nieuwe Vide konden rekenen op anderhalve dag lang full house en waren daarmee een waardevolle verdieping van het programma. Natuurlijk was er daarnaast ook zoals altijd ruim aandacht voor kinderen van alle leeftijden met de interactieve theatervoorstellingen, uitzonderlijke workshops en uiteraard een rijk palet aan verhalenvertellers.

Tijdens het Houtfestival laten jong en oud, hip en chiq zich maar al te graag verrassen door wat ze nog níet kennen. De culturele ontdekkingstocht reist de hele aardbol over, gewoon gratis in de vrij toegankelijke Haarlemmerhout. (Inter)nationale topklanken, beelden, smaken en verhalen smelten er samen in een heerlijk ongedwongen sfeer.