• Het Hofje van Bakenes.

    Willem Brand

Hofjeskrant ligt weer in winkels

HAARLEM Er is veel narigheid in de wereld, en natuurlijk moet daar over geschreven worden. Maar af en toe een leuk bericht is goed voor de gemoedstoestand. De Hofjeskrant staat er vol van. Inmiddels alweer de 36e editie van deze krant is op diverse punten af te halen.

In deze editie wordt op diverse manieren stilgestaan bij het tienjarig jubileum. In oktober 2018 werd dat uitgebreid gevierd. Burgemeester Jos Wienen ontving namens de stad een tegeltableau dat de naam ‘Haarlem Hofjesstad’ draagt. Half december kreeg dat tableau een plekje in de stad.

In de krant is de volledige tekst van het speciaal geschreven Hofjeslied afgedrukt. Op die binnenpagina’s ook een blik terug in de tijd met een keur aan hofjesactiviteiten. Verder een reportage over het interieur van het hofje van Noblet. De regentenkamer behoort tot een van de zeventig belangrijkste interieurensembles van het land.

Gilde gids Han Leroi maakt zich sterk voor de eeuwenoude bestuursvorm van traditionele hofjes, volgens hem een ijzersterke formule. Verder vaste rubrieken als de populaire prijsvraag ‘Waar is deze gevelsteen’ (De winnaar wint een VVV-waardenbon!), de column van Lieuwe Zoodsma en de actuele (winter!) strip van Alex van Koten.

De Hofjeskrant is gratis af te halen op zo’n veertig plekken, bij onder andere de VVV en bibliotheken, vele winkels (zie de inpaktafels) waaronder de supermarkten AH, Dekamarkt, Vomar, Jumbo en PLUS in Haarlem, Heemstede, Overveen en Bloemendaal.

Foto: