• ANP Foto

Hoe hoog is de vaccinatiegraad in Haarlem?

HAARLEM Het aantal ouders dat hun kinderen laat inenten via het Rijksvaccinatieprogramma is vorig jaar niet verder gedaald, staat in een rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Hoe zit het met de vaccinatiegraad in deze regio?

Het RIVM kwam maandag met nieuwe cijfers over de hoeveelheid kinderen die een vaccinatie krijgen tegen difterie, kinkhoest, tetanus en polio en de BMR-vaccinatie tegen bof, mazelen en rode hond. Nadat in voorgaande jaren het aantal kinderen dat  deze prikken kreeg maar bleef dalen, was dat in 2018 niet het het geval, aldus het RIVM. 

OUDE NIVEAU ''Hoewel de landelijke vaccinatiegraad nog niet terug is op het oude niveau, is er een einde gekomen aan de dalende trend'', stelt het gezondheidsinstituut. De gehanteerde minimale norm is overigens 95 procent.  

Een hogere vaccinatiegraad verkleint de kans dat in de toekomst ziekten zoals mazelen uitbreken. Vandaag nog werd bekend dat in de gemeente Urk, bekend als een gemeente waar de vaccinatiegraad laag is, tien gevallen van mazelen zijn geconstateerd.

Hoe zit het in deze regio met de vaccinatiegraad? Kijk op onderstaande kaart voor het antwoord op die vraag.