• Eigen Foto

HIT barst los met de eerste finales

HAARLEM Het HIT (Haarlems Interscholaire Toernooi) heeft komende week de eerste finales op het programma staan. De finalereeks start dinsdag 16 april in het Patronaat met de finale ´Singer-Songwriters´. Deze finale wordt gepresenteerd en muzikaal omlijst door All the Kings Daughters. Woensdag 17 april vindt (eveneens in het Patronaat) de finale in de categorie ´Bands´ plaats, gepresenteerd door Menzo Schrik. Absolut (winnaar 2018) zal dan een gastoptreden verzorgen. De eerste reeks wordt vrijdag 19 april afgesloten in de Philharmonie met de finales ´Klassieke Muziek´ en ´Poëzie´. De presentatie is dan in handen van Dieuwertje Blok.

HIT biedt leerlingen die hun talenten willen ontwikkelen de kans om deel te nemen aan masterclasses en finales waarin zij zich op professionele Haarlemse podia presenteren aan een groot publiek. De finalisten in de negen categorieën zijn inmiddels bekend.

De Toneelschuur is in mei en juni het podium voor de laatste twee finales met op dinsdag 7 mei de finales ´Dans´ en ´Kleinkunst´ en op dinsdag 11 juni de finale ´Theater´. Vrijdag 14 juni vindt bij Hart tot slot de prijsuitreiking plaats in de categorieën ´Beeldende Kunst 2D´ en ´Beeldende Kunst 3D´. De voorafgaande expositie kan vanaf maandag 6 mei bij Hart worden bezocht.

Kaarten zijn te bestellen via de kassa en websites van de Philharmonie, het Patronaat en de Toneelschuur. De expositie en prijsuitreiking bij Hart zijn vrij toegankelijk.