• Archief

Van Zalinge over Zesduizend jaar Haarlem

HAARLEM Stadsarcheoloog Anja van Zalinge vertelt zondag 8 december vanaf 15.00 uur bij Athenaeum Boekhandel Haarlem (Gedempte Oude Gracht 70) over haar nieuwe boek Zesduizend jaar Haarlem. In Zesduizend jaar Haarlem vertelt de Haarlemse stadsarcheoloog Anja van Zalinge over de geschiedenis van de Spaarnestad, maar dan net even anders.

De geschiedenis van Haarlem begint bij de stadsrechten die de graaf van Holland verleende in 1245. Of begint de geschiedenis van Haarlem bij de allereerste middeleeuwse hoeves op het zand langs het Spaarne? Of misschien al bij de prehistorische jagers, verzamelaars en boeren die hier duizenden jaren geleden rondliepen?

In Zesduizend jaar Haarlem vertelt de Haarlemse stadsarcheoloog Anja van Zalinge over de geschiedenis van de Spaarnestad, maar dan net even anders. De Haarlemse bodem heeft de afgelopen twee eeuwen ontelbare sporen en vondsten prijsgegeven. In dit boek komen de verhalen daarover aan bod in hun historische context. Samen geven die een prachtig overzicht van de geschiedenis van de stad. Ontdek het verhaal van Haarlem: zesduizend jaar oud en springlevend!

Toegang tot dit evenement is gratis, wel graag van tevoren aanmelden via haarlem@athenaeum.nl (vol = vol)