Het Dolhuys werkt samen met MuseumkaartMatch

HAARLEM Het Dolhuys | museum van de geest (Schotersingel 2) bundelt de krachten met het digitale platform MuseumkaartMatch. Donderdag 14 september verzamelen belangstellenden zich om 19.30 uur in Museumcafé Thuys. Die eerste bijeenkomst is volgeboekt.

Via MuseumkaartMatch is contact te leggen met mensen die ook een Museumkaart hebben en eveneens nog niemand anders vonden om (regelmatig) een museum mee te bezoeken. Voor wie die digitale route te spannend is, biedt de samenwerking met Het Dolhuys uitkomst.

RORSCHACHTEST Alle deelnemers bezoeken de tentoonstelling 'Maakbare Mens', duiken in de geschiedenis van de psychiatrie in de speciale verklaringskamers en leren elkaar beter kennen door samen de rorschachtest of rorschach-inktvlekkenmethode (RIM) te doen. Na het museumbezoek biedt de organisatie een warm drankje aan, waarbij er gelegenheid is om gegevens uit te wisselen en een volgend cultureel uitje te plannen.

Wie belangstelling voor dit initiatief heeft, verzendt een e-mail naar reserveringen@hetdolhuys.nl, ook indien men zich nog wil aanmelden voor de reservelijst van deze eerste bijeenkomst. Zodra een tweede editie georganiseerd wordt, komt er een uitnodiging. Aanmelden (verplicht) gebeurt door online een gratis kaartje te bestellen. Alleen houders van de Museumkaart kunnen deelnemen aan dit evenement. Er is plaats voor maximaal zestig personen. Het is voorafgaand, vanaf 17.30 uur, mogelijk een maaltijd te nuttigen, waarvoor reserveren nodig is.