• Wie helpt de scouts van Bos en duin met het opknappen van de kampvuurkuil?

    Eigen Foto

Help klussen bij Nldoet

BLOEMENDAAL Het Oranje Fonds organiseert voor vrijdag 9 en zaterdag 10 maart, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Ook in Bloemendaal doen er heel wat instanties mee en die kunnen nog wel wat hulp gebruiken.

Op www.nldoet.nl staan diverse klusjes die vrijdag 9 of zaterdag 10 maart gedaan kunnen worden in de diverse Bloemendaalse woonkernen. Zo zoekt scouting Bos en Duin nog enkele mensen die zaterdag 10 maart tussen 10.00 en 16.30 uur willen helpen met het opknappen van de kampvuurkuil op het scoutingterrein aan de Bergweg 66. Mevrouw Belien kan hierover meer informatie verschaffen via ingrid.belien@sanoma.com of 06-40317494. Voor een high tea bij stichting Welzijn Bloemendaal op zaterdag 10 maart zijn geen vrijwilligers meer nodig, maar klooster Casa Carmelli, gevestigd aan de Bekslaan 11 in Vogelenzang, zoekt nog wel mensen die zaterdag 10 maart tussen 10.00 en 16.00 uur willen helpen met werkzaamheden op het landgoed. Hierbij moet gedacht worden aan werkzaamheden als zaailingen verwijderen, paden opschonen, onkruid wieden, constructie van dakpannen maken en bestaande constructie verfraaien. Mevrouw Piek geeft graag meer informatie via ingridpiek@ziggo.nl of 06-13888740.

Atelier en werkplaats Juttersgeluk (Tetterodeweg 27A in Overveen) wil vrijdag 9 maart tussen 10.00 en 15.30 uur het atelier opknappen en kan nog wel wat helpende handjes gebruiken. Mevrouw Booy laat hierover weten: ,,Ons atelier en de werkplaats zijn aan een schoonmaak- en opknapbeurt toe. Bovendien willen we een voorziening maken om regenwater op te vangen waarmee we, van het strand geraapte plastic, kunnen schoonspoelen. Daarnaast willen we onze twaalf buitenstoeltjes en twee tafels opknappen en opnieuw beitsen. De omgeving rond het atelier schoonmaken, het hout achter het atelier uitzoeken. De scharnieren van de luiken in de olie zetten". Wie mee wil helpen, kan contact opnemen via infojuttersgeluk@gmail.com of 06-28541455.

Op de website staan nog diverse andere verenigingen met klusjes vermeld.