• De Helden van de Straat zetten zich dagelijks in om ervoor zorgen dat Haarlem schoon, heel en veilig is.

    Sutiah van Netten

Helden van de Straat belicht mensen achter de schermen

HAARLEM De campagne 'Helden van de Straat' is donderdag 20 juni van start gegaan. De vijf partners van Gemeente Haarlem die het onderhoud en beheer van de openbare ruimte uitvoeren, hebben in het kader van het tweejarige contractverlenging de campagne samen met de gemeente ontwikkeld. Op grote posters staan een aantal werknemers van deze vijf bedrijven afgebeeld terwijl ze bezig zijn met hun werk. Deze Helden van de Straat vertellen in een citaat wat het voor hen persoonlijk betekent om met liefde voor Haarlem te werken. Het doel van de campagne is om aandacht en meer begrip te vragen voor de mannen en vrouwen die zich dagelijks inzetten om de stad schoon, heel en veilig te maken.

In de Gravenzaal van het stadhuis bedankte wethouder Merijn Snoek van Financiën, Sport & Openbare Ruimte, alle aanwezige Helden van de Straat voor hun enorme inzet voor de stad. "Met deze campagne willen we alle Helden van de Straat bedanken voor jullie dagelijkse inzet. We willen aan de Haarlemmers ook laten zien dat het geen vanzelfsprekendheid is om in zo'n mooie en schone stad te wonen. Iedere dag werken jullie keihard om Haarlem in beweging te krijgen, schoon en mooi te houden. Het zou fijn zijn als er op straat hier meer begrip voor is", aldus de wethouder.

Held van de Straat Kees Hoegee werkt als onderhoudsmonteur bij Strukton Worksphere. "Samen met mijn collega's zorg ik ervoor dat elke beweegbare brug in Haarlem gesmeerd loopt. Ik vind het heel mooi dat de gemeente deze campagne heeft opgezet, omdat er dan hopelijk meer begrip is voor het werk dat we doen", vertelt Kees.

Ook Karin Breems, inspecteur Kunstwerken en Oevers bij VolkerInfra Haarlem, waardeert het dat de gemeente aandacht aan hen besteedt. "Ik vind het hartstikke leuk, want dan weten mensen beter wie we zijn en wat we doen. Ik werk met veel plezier voor de gemeente Haarlem en ik heb me in mijn werk altijd gewaardeerd gevoeld", aldus Karin. Grondwerker bij BAM Ali Guze is ook erg positief over de campagne. Ali: "Ik werk aan onze stad Haarlem. Door de campagne weten de bewoners van Haarlem straks beter wie de mensen achter de schermen zijn die de stad schoonhouden en verbeteren. Dat zijn wij! De mensen hebben zeker waardering voor ons werk, maar door de campagne worden wij hopelijk meer zichtbaar."