• Hans Alders ligt toe waarom de ORS niet met een advies aan de minister komt.

    ANP Foto

Hans Alders: geen advies ORS over groei Schiphol

SCHIPHOL (ANP) De Omgevingsraad Schiphol (ORS) brengt definitief geen advies uit over de groei van de nationale luchthaven Schiphol. Dat heeft voorzitter Hans Alders woensdag op een persconferentie bekendgemaakt. 

Volgens Alders is het hem niet gelukt tot een finaal voorstel te komen dat de steun van alle partijen had. Er is in de omgeving van Schiphol op dit moment geen draagvlak voor een verdere ontwikkeling van Schiphol, zegt Alders.

VERBETERINGEN "De omgeving wil eerst een aantal verbeteringen doorgevoerd zien. Zo moet het aantal vliegtuigbewegingen in de nacht worden teruggebracht van 32.000 naar 29.000. Daarnaast willen zij aanscherping van de regels waardoor de luchtvaartsector minder vaak de Aalsmeerbaan en de Zwanenburgbaan kunnen inzetten."

Alders joeg de bewoners- en bestuurdersdelegaties in de ORS eerder nog tegen zich in het harnas door met een ultiem voorstel te komen. Hij wilde een groei van maximaal 10.000 vluchten tot 2023, waarmee hij volgens de bewoners en bestuurders lijnrecht tegen hun wens inging. Die willen juist pas op de plaats maken tot 2023, om betere afspraken te maken.