• BK-SAVETY

Haarlemse (47) met slok op botst achterop politieauto

HAARLEM De politie heeft donderdagmiddag 31 januari een 47-jarige vrouw uit Haarlem aangehouden. De vrouw viel nogal op, omdat ze onder invloed van alcohol achterop een politieauto botste. 

Rond 12.30 uur kreeg de politie een melding over een vrouw die voor haar auto was gevallen op het Soendaplein. De vrouw zou mogelijk onder invloed van alcohol verkeren. Ter plaatse bleek de vrouw inderdaad het nodige te hebben gedronken. 

RIJVERBOD Ze was onvast ter been en praatte warrig. De vrouw moest een blaastest afleggen waaruit duidelijk drankgebruik bleek. Om te voorkomen dat de vrouw in haar auto zou stappen en weg zou rijden, kreeg zij een rijverbod.

Ongeveer 10 minuten later zag de politie de vrouw toch in haar auto rijden. De politie ging voor de auto rijden en gaf een stopteken. Dat ging echter niet helemaal goed. De vrouw kwam weliswaar tot stilstand, maar dat kwam doordat zij achter op de politiewagen reed.

ADEMANALYSE De vrouw werd aangehouden en is overgebracht naar het politiebureau waar een ademanalyse uitwees dat ze ruimschoots teveel alcohol in haar adem had. Ze is nu niet alleen haar rijbewijs kwijt, maar moet ook een onderzoek naar haar rijvaardigheid ondergaan.