• Eigen Foto

Haarlems Weekblad geeft 10 euro korting op voorstelling Kerstcircus

HAARLEM Het is al bijna dertig jaar een traditie in Haarlem, het Kerstcircus. Ook dit jaar slaat het beroemde circus weer haar tenten in de stad op. Van 21 december tot en met 6 januari staat Kerstcircus Haarlem in het Reinaldapark met een gloednieuwe voorstelling: ‘The Next Generation’. Het publiek kan ook dit jaar weer genieten van een complete avond uit, want het Kerstcircus biedt meer dan alleen circusacts. Kerstcircus Haarlem is echt een circus 2.0. En wie lekker goedkoop naar het circus wil: Het Haarlems Weekblad verkoopt kaarten voor vrijdag 28 december met 10 euro korting! Check hiervoor de banners op deze website. 

Met 250 jaar circusgeschiedenis achter de rug, richt Kerstcircus Haarlem zich dit jaar op de nieuwe generatie, qua artiesten en publiek. Het nieuwste programma van het circus heet dan ook ‘The Next Generation’. Een naam die op het gebied van de artiesten zeker goed gekozen is. Veel van de artiesten die dit jaar in de piste verschijnen zijn namelijk in de voetsporen van hun beroemde vader of ouders getreden. Om te beginnen bijvoorbeeld illusionist Justin Ronday, zoon van spreekstalmeester Robert Ronday, die overigens ook dit jaar alle acts met veel verve aan elkaar praat. Justin is een echt circuskind, hij is er geboren en opgegroeid en dat is zeker te merken aan het gemak waarmee hij zijn act in de piste opvoert. Verder worden er acts opgevoerd door Brayan en Elena Gambi, kinderen van parterre acrobaat Serge Gambi, dierentrainer Karl Trunk, zoon van de vermaarde dierentrainer Wolfgang Trunk en Regina Strassburger. Zij hebben de liefde voor het vak met de paplepel ingegoten gekregen en hebben allen een flinke eigen (moderne) draai gegeven aan hun optreden. Met hun ouders als coach, om nog beter te kunnen presenteren dan de vorige generatie. Zij bieden in Haarlem het beste van het beste van internationale circusacts die overal beroemd, geroemd en geprezen zijn.  

Maar niet alleen op het gebied van de artiesten kan er over ‘The Next Generation’ gesproken worden. Kerstcircus Haarlem is namelijk een circus 2.0. Het Kerstcircus biedt een complete avond uit. Een uur voor de voorstelling kan het publiek al in de prachtige verlichte sfeervolle foyer terecht om zich daar vast onder te dompelen in de juiste kerstsfeer. De foyer biedt dit jaar een diversiteit aan vermaak met foodtrucks, kermisattracties, een kinderboerderij en nog veel meer. En niet alleen bezoekers van het circus kunnen hier van genieten, want ook mensen die geen kaartje voor de voorstelling hebben zijn van harte welkom om van de feestelijkheden mee te genieten. Bovendien werkt het circus samen met de buren, een prachtig Pannenkoekenparadijs, waar ook lunch en dinerarrangementen kunnen worden geregeld. Bovendien kunnen kinderen en volwassenen ervaren hoe het is om te studeren voor circusartiest. Er zijn dagelijks circusworkshops die je apart kunt bijboeken gegeven onder leiding van een gecertificeerd circusdocent. Leer draadlopen, eenwieleren, borden draaien, hoelahoepen, steltlopen, jongleren of spelen met de diabolo’s.

In 2018 is het 250 jaar geleden dat de eerste circusvoorstelling werd georganiseerd. In al die jaren is er veel gebeurd, maar Kerstcircus Haarlem is er helemaal klaar voor om ook in de toekomst door te gaan. Met de Duursma Groep Evenementen is de afgelopen drie jaren een stevig fundament voor de toekomst neergelegd. Directeur Duursma organiseert een diversiteit aan evenementen en weet als geen ander hoe je een circus op de juiste manier neer moet zetten. Kerstcircus Haarlem gaat dan ook een goede toekomst tegemoet.