• Roberta Petzoldt is een van de gasten.

    Eigen Foto

Haarlems Literatuur Festival in Philharmonie

HAARLEM In de Philharmonie wordt vrijdag 8 maart vanaf 20.00 uur het Haarlems Literatuur Festival 2019 gehouden. Of het nu feit of fictie is dat een Haarlemmer de boekdrukkunst uitvond, de stad is al eeuwen onlosmakelijk verbonden met literatuur. Om dat te vieren organiseren Stichting Literair Haarlem en een zestal boekhandels jaarlijks het Haarlems Literatuur Festival. Het festival omvat een gevarieerd programma met performances, interviews, voordrachten en muziek.

Dit jaar stelt presentator Bart Gielen (Barts Boekenclub) het publiek voor aan zes schrijvers en dichters - van debutanten tot doorgewinterde vertellers, van poëten tot historici. Zijn gasten zijn Hanna Bervoets, Jan Brokken, Sylvia Hubers, Roberta Petzoldt, Aafke Romeijn en Frank Westerman. Daarnaast treedt ook singer-songwriter Dafne Holtland op.

Het Haarlems Literatuur Festival wordt georganiseerd door Stichting Literair Haarlem in samenwerking met de boekhandels Athenaeum, Blokker, Bredero, Gillissen & Co, Kennemer en De Vries Van Stockum. Tickets zijn voor 19,50 euro (scholieren en studenten 12,50 euro) te koop bij een van voorgenoemde boekhandels of via www.theater-haarlem.nl. Voor meer informatie: www.literairhaarlem.nl.