• Voormalige Clubhuis Hells Angels

    ANP Foto

Haarlem mocht clubhuis Hells Angels dicht houden

HAARLEM (ANP) - De burgemeester van Haarlem heeft in 2017 terecht besloten het clubhuis van de motorbende Hells Angels langer dicht te houden. De Raad van State bevestigt woensdag dat burgemeester Jos Wienen terecht een verzoek om heropening van het clubhuis heeft geweigerd.

De burgemeester sloot het pand in januari 2017, nadat bij een inval onder meer drugs waren aangetroffen. Een half jaar later vroegen de Hells Angels om het pand te mogen heropenen, maar de gemeente weigerde dat omdat dat de openbare orde weer zou verstoren.

De rechtbank in Noord-Holland bevestigde de beslissing van Wienen, waarop de Hells Angels bij de Raad van State in beroep gingen. De hoogste bestuursrechter stelt nu eveneens dat de burgemeester het clubhuis niet eerder dan na twee jaar had hoeven heropenen.

De kopstukken van het Haarlemse afdeling van de Hells Angels zitten momenteel celstraffen tot negen jaar uit omdat zij leiding gaven aan ,,een keihard en beestachtig chapter'', zoals de rechter vorig jaar oordeelde. Het hoger beroep in die zaak loopt momenteel. Op 29 mei besluit de rechtbank in Utrecht over een algeheel verbod op de motorbende.

Wienen wordt streng beveiligd omdat hij wordt bedreigd. Het is niet bekend uit welke hoek de dreiging komt.