• Robin van Putten

Haarlem decor voor kinderfilm Kapsalon Romy

HAARLEM De Keizerstraat was zondag 14 januari de hele dag het decor voor de kinderfilm 'Kapsalon Romy'. De reden dat de Keizerstraat uitverkoren was, begreep Robin van Putten van Electro R. van Putten en Zn. dat de regisseur het een klassieke winkelstraat vond met een divers aanbod van winkels. In eerste instantie zouden ze ook bij hem in de winkel gaan filmen, maar dat is niet doorgegaan.

Hein van Joolen, die de marketing voor de film doet: ,,De Keizerstraat is een keuze geweest van de locatiescout. In dit soort gevallen zoeken ze de ideale winkelstraat bij de scènes die geschreven zijn en blijkbaar voldeed de Keizerstraat daar precies aan". Van Putten: ,,Het was best een gedoe, alle auto's moesten zaterdag de straat uit. De winkeliers is ook gevraagd of ze het licht zondag wilden aan doen. Dan leek het een doordeweekse dag. We zagen ze nog wel bij Elres naar binnen gaan, maar de opnames waren vooral buiten. Een vrouw is wel veertig keer langs gefietst. Diezelfde vrouw liep later in totaal andere kleding langs. En er is ook een opname gemaakt van een auto die door de straat reed".

De hoofdrol in de film wordt vertolkt door actrice Beppie Nelissen. Zij speelt de 69-jarige oma Stine die haar kleindochter Romy na school met frisse tegenin opvangt inhaar kapsalon, omdat haar pas gescheiden dochter Margot moet werken. De kapster kampt met beginnende alzheimer. Romy vindt het helemaal niet leuk dat ze elke dag naar oma moet. Alles verandert als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan begrijpt Romy dat oma niet alleen op haar past maar zij op oma. De kapsalon, vertelt Van Joolen, stond in Strijen. Daar is in november ongeveer de helft van de film opgenomen, in totaal 54 scènes. De film, gebaseerd op het boek 'Kapsalon Romy' van Tamara Bos én geproduceerd door BosBros (Abeltje, Het paard van Sinterklaas), komt in het voorjaar uit.