• Tijdens de Wereldkeuken Bij Bosshardt was het smikkelen en smullen geblazen op het gezellige terras in de Bandoengstraat.

    Sutiah van Netten
  • Sutiah van Netten
  • Sutiah van Netten

Grote opkomst bij Wereldkeuken

HAARLEM Buurtsteunpunt Bij Bosshardt Haarlem hield woensdag 26 september voor de derde keer op rij de Wereldkeuken. De Bandoengstraat was speciaal voor deze gelegenheid omgebouwd in een feestelijk en gezellig terras. De wijkbewoners en bezoekers konden bij diverse eetkraampjes kennis maken met Nederlandse, Belgische, Turkse, Marokkaanse, Surinaamse, Arubaanse en Amerikaanse gerechten. Mede door het mooie zonnige weer was de opkomst groot. Gedurende de hele middag was het gezellig druk op het terras.

Bij Bosshardt Haarlem heeft als voornaamste doel om buurtbewoners met elkaar in verbinding te brengen. Het steunpunt organiseert het hele jaar door verschillende evenementen en activiteiten voor de buurt. ,,De bedoeling van de Wereldkeuken is dat buurtbewoners met verschillende culturele achtergronden elkaar ontmoeten. Door samen een maaltijd te nuttigen hopen we dat er onderling een gesprek ontstaat om elkaar beter te leren kennen. Iedereen is welkom. Het geeft me veel voldoening dat het terras vol zit en iedereen het naar de zin heeft", aldus Jeroen Westerhuis, coördinator Bij Bosshardt Haarlem.

Tijdens de Wereldkeuken was er voor de kinderen ook van alles te beleven zoals een enorm springkussen, schminken, knutselen, grabbelen en een surf simulator. Met de 'Culinaire Strippenkaart' en een stempel op de hand konden de buurtbewoners alle wereldse gerechten proeven. Mevrouw Catharina Bauer en meneer Sieg Paulun zaten gezellig samen aan een tafeltje te eten. Ze hebben het naar eigen zeggen erg naar hun zin. Mevrouw Bauer: ,,Ik ben veel alleen en daarom vind ik het heel fijn om samen met anderen te eten. Dan is er tenminste iemand om mee te praten. Ik heb voor het eerst in mijn leven een Arubaans gerecht gegeten met rijst, kip en salade. Het was erg lekker, maar ook erg pittig."

Ook Tina Beerestein en Monique Heemskerk uit Heerhugowaard genoten volop van al het lekkere eten en de gezellige sfeer. ,,We zijn vanochtend vroeg met een hele groep speciaal voor de Wereldkeuken vanuit Heerhugowaard met de bus naar Haarlem afgereisd. Ik vind de Wereldkeuken een heel goed initiatief. Het brengt mensen echt samen", aldus Beerestein, vrijwilligster bij het Leger des Heils in Heerhugowaard.