• Fun Lovin' Criminals uit New York is de headliner van Bevrijdingspop.

    Tom Barnes

Grote namen op Bevrijdingspop

HAARLEM In de Haarlemmerhout vindt zondag 5 mei het jaarlijkse bevrijdingsfestival plaats. En de line up mag er dit jaar weer zijn, met zowel nationale topartiesten als Jett Rebel, Miss Monreal en Ronnie Flex & Deuxperience en internationale acts als Fun Lovin' Criminals.

Het Houtpodium opent traditioneel met de winnaar van de Rob Acda Award: Ellij. Ook Edison-genomineerde Haarlemmer Yorick van Norden staat op dit podium. Hij bracht in 2018 zijn tweede album The Jester uit. Lekker losgaan kan op de beats van dj Sam Feldt Live. Hij is een 'moderne house superster' en een van de landelijke Ambassadeurs van de Vrijheid die per luchtmachthelikopter de bevrijdingsfestivals aandoet.

De multi-getalenteerde Jett Rebel weet als oud-Ambassadeur van de Vrijheid wat er nodig is om het Bevrijdingspop-publiek voor zich te winnen. Van Dik Hout viert haar 25-jarig jubileum dit jaar onder andere op Bevrijdingspop en is ook de hoofdact van het 4 mei Herdenkingsconcert, op hetzelfde podium.

Jungle by Night heeft als negenkoppig collectief uit Amsterdam een zeer dansbare live-act in huis. Miss Montreal is de even charmante, humoristische als muzikale Sanne Hans die sfeer en zang laat samenvloeien tot de perfecte festivalact. Fun Lovin' Criminals uit New York is de headliner van Bevrijdingspop 2019. De band maakte in 1996 internationaal naam met haar debuutsingle Scooby Snacks en is sindsdien wereldwijd een veelgevraagde act. Ronnie Flex sluit Bevrijdingspop 2019 af met zijn vaste begeleidingsband Deuxperience.

Daarnaast zijn er ook nog optredens op het Jupilerpodium powered by Sena. Hier wordt onder andere opgetreden door Jordan Mackampa, De Likt en KD soundsystem & friends. Laatstgenoemde act is een 5-koppige dance-, MC- en DJ-crew uit Haarlem. Op Bevrijdingspop speelt deze Afro-Caribische sensatie samen met onder anderen Amartey & Lakshmi.

Voor de jongste bezoekertjes is er het Kinderfestival Rabobankpodium met een verteltheater, Dans & Balletstudio Jolein en dj Belle & Springende Spruiten, die de kinderen doen dansen. Ook kunnen kinderen zich laten schminken, klimmen op de klimmuur of knutselen met schoongemaakt afval van het festivalterrein.