• Triggerfinger is een van de hoofdacts van Bevrijdingspop.

    Ans Brys

Grote namen op Bevrijdingspop

HAARLEM Bevrijdingspop Haarlem heeft ook dit jaar weer een super line up, die vermaak voor jong en oud biedt. Naast internationale acts en verrassende nieuwkomers heeft de organisatie dit jaar gekozen voor een krachtige basis van lokaal (super)talent en oude bekenden. Niet voor niets, want Haarlem heeft muzikaal veel te bieden. Acts die onder andere optreden zijn Di-rect, Triggerfinger en Haarlems eigen Alain Clark met een XXL Band.

Voor een deel keren dit jaar oude bekenden terug op het podium van Bevrijdingspop. In 2003 stonden de Haagse rockers van Di-rect al op Bevrijdingspop. In 2006 was BIG2 de afsluiter, toen als lid van The Opposites. En ook Triggerfinger heeft in 2011 al eens op Bevrijdingspop gestaan. De organisatie is blij deze topacts dit jaar wederom in de line-up te mogen presenteren. Ook Haarlems eigen Jacqueline Govaert (2001, 2015) en Alain Clark (2008, 2010) weten hoe het is om voor een uitgelaten Bevrijdingspop-publiek te staan.

De Haarlemse hoofdacts Govaert en Clark zijn niet de enige stadsgenoten die dit jaar optreden op 5 mei. Traditioneel opent Bevrijdingspop met de winnaar van de Rob Acda Award 2018, dit jaar de band Nemsis. Een noviteit is het optreden van de winnaar van een bandcompetitie van popschool Hart Haarlem. The Irrational Libary Band kennen we uit de Haarlemse Vijfhoek en ook Traudes, Jack & The Weatherman, Tony Clifton en Michael Prins hebben roots in of banden met Haarlem.

Ambassadeur van de Vrijheid is dit jaar My Baby De band vliegt per luchtmachthelikopter het land door. Zij worden in de line-up geflankeerd door het Zuid-Afrikaanse gospelkoor Ladysmith Black Mambazo. Rico & Sticks, Jeangu Macrooy, Altin Gün, Bizzey en de twaalfkoppige brassband Gallowstreet completeren de line-up van de twee hoofdpodia van Bevrijdingspop.

Bevrijdingspop Haarlem is het oudste Bevrijdingsfestival van ons land. Sinds 1980 wordt in Haarlem de vrijheid gevierd op 5 mei, vorig jaar trok het festival zo'n 130.000 bezoekers. Sinds 2008 wordt bovendien op 4 mei, na de Nationale Herdenking, het Bevrijdingspop Herdenkingsconcert gehouden, een klassiek concert met popinvloeden.

Voor meer informatie en een complete line-up: www.bevrijdingspop.nl.