• Gezellige drukte op het water en langs de kade, waar het publiek volop genoot van de vele optredens van het SpaarneConcert.

    Sutiah van Netten
  • Sutiah van Netten
  • Sutiah van Netten
  • Sutiah van Netten

Grote drukte bij SpaarneConcert

HAARLEM Het was zaterdag 7 juli gezellig druk tijdens de derde editie van het SpaarneConcert. Het openluchtconcert op het water van het Spaarne met optredens van Haarlemse en nationale artiesten. Dit jaar was er naast het avondprogramma voor het eerst ook een middagprogramma met talentvolle muzikale jongeren. Het evenement trok veel belangstelling.

Het SpaarneConcert biedt een gevarieerd muziekprogramma met verschillende muziekgenres van licht klassiek muziek, opera, jazz, rap tot melodieuze Hiphop. Tijdens het middagprogramma was het redelijk druk en kon het publiek luisteren naar onder andere het Haarlems jeugdorkest Clavis Ensemble, rapper Hens Solo en de swingende klanken van de New Harlem Deluxe Bigband.

Rond halfnegen begon het avondprogramma. Voor het podium lagen de vele aangemeerde bootjes rustig te dobberen. Op de kade aan de centrumkant en op de brug stond het toegestroomde publiek volop te genieten. De omliggende terrassen zaten allemaal vol.

Na de a capella groep Frommermann trad het Kennemer Jeugd Orkest op met als thema de opera. Verrassend was het indrukwekkende muziekstuk van Pirates of the Carribean. Zanger en songwriter Michael Prins bracht ter traditie een ode aan de Haarlemse tekstschrijver Lennaert Nijgh, één van de beste Nederlandse tekstschrijvers ooit. Bij het bekende lied 'Het Land van Maas en Waal' van Boudewijn de Groot en Nijgh ging het publiek helemaal los.

Er werd meegezongen, gehost en gedanst. Een aantal muziekliefhebbers gingen spontaan in hun bootje de polonaise lopen. Vier vrouwen stapten zelfs uit hun boot en liepen al dansend en zingend de polonaise op het drijvende vlotbrug. Ook op de kade werd er gezongen en gedanst. Meneer Hoenderdos van in de tachtig, keek met veel plezier naar al die vrolijke mensen. ,,Dat is me toch wat. Wat een sfeer en een gezelligheid. Muziek is zoiets prachtigs, het brengt zoveel teweeg. Ik vind het SpaarneConcert in al haar diversiteit machtig mooi", aldus meneer Hoenderdos.