• Grote drukte bij de feestelijke opening van Hudson's Bay

    Sutiah van Netten

Grote drukte bij opening Hudson's Bay

HAARLEM Het was donderdagochtend 5 april dringen geblazen bij de feestelijke opening van het nieuwe warenhuis Hudson's Bay in het voormalige pand van de V&D. Geraldine Kemper presenteerde de opening. Burgemeester Jos Wienen en storemanager van Hudson's Bay Marc van der Veur drukten samen symbolisch de rode knop in om het warenhuis officieel te openen.

Sutiah van Netten

Nadat het voormalig V&D pand maanden in de steigers heeft gestaan, was het eindelijk zo ver. De mensen stonden vol spanning te wachten op de grote opening van het nieuwe warenhuis. Om de sfeer er goed in te brengen speelde de band Gallowstreet live muziek. Rond een uur of tien was het tijd voor de officiële opening.

Burgemeester Jos Wienen was zeer te spreken over de komst van het warenhuis. ,,Het pand in het hart van het winkelgebied heeft veel te lang leeggestaan. Ik ben daarom heel erg blij dat er nu een prachtig warenhuis zit. Als exclusief warenhuis voegt Hudson's Bay klasse toe aan Haarlem als winkelstad. Hudson's Bay is een parel voor winkelend Haarlem", aldus Wienen.

Na de officiële opening stroomde het winkelpubliek massaal naar binnen. Tussen de confetti zaten gouden tickets, die ingewisseld konden worden voor giftcards tussen de vijf tot vijfhonderd euro. In het warenhuis van 18.000 vierkante meters met zes verdiepingen was van alles te zien en te beleven. Er werden de rondleidingen gegeven en voor de kleintjes was er een levensgrote Nijntje. Wie wat wilde eten of drinken kon terecht bij het vernieuwde La Place met uitzicht over de stad. De vriendinnen Melody Erentze en Celesta Box keken hun ogen uit. Wat is hun eerste indruk? ,,Het is immens groot. Alles ziet er mooi en verzorgd uit. Het is heel stijlvol ingericht. Ik heb nog wel het vertrouwde V&D gevoel erbij, maar het is veel luxer", aldus Erentze. Haar shopvriendin Box vat het kort samen: ,,Het is V&D in een nieuw luxer jasje."