• Archief

GroenLinks Noord-Holland stelt Laura Bromet als formateur voor

NOORD-HOLLAND GroenLinks Noord-Holland dient donderdag een voorstel in om Laura Bromet aan te stellen als formateur voor de coalitie-onderhandelingen. Bromet was al aangesteld door GroenLinks als informateur, samen met Cornelis Mooij namens de VVD. Deze week concludeerden zij dat 'verdere formatiegesprekken tussen GroenLinks, VVD, D66 en PvdA goede kansen bieden'. Deze coalitie kan volgens Bromet en Mooij rekenen op voldoende draagvlak in Provinciale Staten van Noord-Holland. 

Donderdagavond 17 april wordt hun advies besproken in de Provinciale Staten. De informateurs zullen aanwezig zijn om toelichting te geven en vragen te beantwoorden. GroenLinks heeft er vertrouwen in dat de beoogde coalitiepartijen een gemeenschappelijk verhaal kunnen ontwikkelen op de grote uitdagingen waar de provincie voor staat.

GroenLinks wil alle partijen betrekken bij het formatieproces. Daarom worden de Statenfracties uitgenodigd om inbreng te leveren voor de opdracht aan de formateur via een motie die donderdag zal worden ingediend.