• Eigen Foto

Gratis deelnemen aan opleiding tot energiecoach

REGIO Verduurzamen van huizen staat volop in de aandacht, zeker nu het kabinet onlangs het Klimaatakkoord heeft gepresenteerd. In Bloemendaal is een groep inwoners al volop bezig met de energietransitie. Ze noemt zich 'De Energieke Burger' en heeft als doel onafhankelijke informatie te geven over verduurzaming van woningen.

Vijf deelnemers gaan binnenkort een (korte) opleiding tot energiecoach volgen. Mensen die ook zo'n opleiding willen volgen worden van harte uitgenodigd zich te melden. Er zijn nog 5 plekken beschikbaar. De opleiding duurt vier avonden en zal naar verwachting half september van start gaan. Dankzij een subsidie is de opleiding voor deelnemers uit de gemeente Bloemendaal kosteloos.

"Energiecoaches helpen andere inwoners bij hun vragen over het isoleren van hun huis en het verlagen van het inefficiënte elektriciteitsverbruik. Elk type woning vraagt weer om een andere aanpak. Het is goed om te weten hoe het huis in elkaar zit, waar bijvoorbeeld warmtelekken zitten, welke vormen van isolatie het meeste effect hebben en hoe het elektra verbruik verminderd kan worden. Dat kan door het opsporen van nodeloze energieverbruikers en het toepassen van energiezuinige apparatuur", aldus Jos Kooijman van De Energieke Burger. "We moeten in de toekomst efficiënter omgaan met onze energiebronnen om voor ons nageslacht een leefbare wereld achter te laten. Energiecoaches kunnen daarbij een goede ondersteuning geven", vindt hij.

Wie interesse heeft in een opleiding als energiecoach kan een e-mail sturen aan de.energieke.burger@gmail.com