• Gezellig samen picknicken en praten over de toekomst van het Nelson Mandelapark.

    Sutiah van Netten

Geslaagde buurtpicknick in Mandelapark

HAARLEM In het Nelson Mandela park in Haarlem-Noord is woensdag 4 juli een buurtpicknick gehouden met activiteiten als sjoelen, koersbal en samen muziek maken. Nelson's Picknick is georganiseerd door verschillende organisaties rondom het park, wijkcentrum De Fjord, De Schelp, Gemeente Haarlem en buurbewoners. Tijdens de picknick konden buurbewoners informeel in gesprek gaan met de Gemeente Haarlem over de verbetering en de toekomst van het park.

Het Nelson Mandelapark is één van de weinige groene plekken in de wijk en toe aan vernieuwing. Gemeente Haarlem heeft een paar maanden geleden buurtbewoners de gelegenheid gegeven om mee te denken over verbeteringen in het park. ,,Tijdens de bijeenkomst konden buurtbewoners hun ideeën kenbaar maken. Het park is een hele belangrijke plek voor de buurtbewoners, daarom willen we graag met hen verder praten over de toekomst van het park", vertelt Michiel Groothuis, coördinator bij DOCK en initiatiefnemer van informatiecentrum Cronjé van 1A naar Beter.

Een ander belangrijk punt is het verbinden van de buurt. ,,We zijn druk bezig om verbinding te leggen tussen buurtbewoners, organisaties en de verschillende doelgroepen in de wijk. Het Nelson Mandela park biedt goede mogelijkheden om elkaar te ontmoeten en samen activiteiten te ondernemen, want iedereen doet er toe", aldus coördinator Astrid Valkenburg van Ecosol Effect.

Procesmanager Walter Vroom van de Gemeente Haarlem kwam de buurtbewoners uitleg geven over de toekomstplannen rond het park en ging met hen hierover in gesprek. De procesmanager luisterde aandachtig naar alle opmerkingen en ideeën van de buurtbewoners. Buurtbewoner de heer Poelstra wees hem op een aantal aandachtspunten. ,,Het zou fijn zijn als het park meer verlichting krijgt, want vooral in de wintermaanden is het er erg donker. Ik voel me dan onveilig. Verder stoor ik me aan het afval dat overal in het park ligt. Er zouden meer afvalbakken geplaatst kunnen worden", oppert Poelstra. Vroom concludeert: ,,Als we kunnen bereiken dat de verschillende parkgebruikers op een positieve manier mee willen denken en doen in het belang van het park, dan kunnen we van het park een fijne plek maken voor iedereen".