• Archief

Gemeente via WhatsApp bereikbaar

BLOEMENDAAL Een losse stoeptegel melden, of een vraag stellen aan de gemeente over afval of de status van een paspoortaanvraag. Inwoners van Bloemendaal en Heemstede kunnen dat nu ook doen via WhatsApp. De toevoeging van dit communicatiekanaal past in de ambitie van beide gemeenten om de behoefte van inwoners centraal te stellen in de dienstverlening.

Bloemendaal en Heemstede werken samen aan het optimaliseren en uitbreiden van de dienstverlening. In 2017 lanceerden beide gemeenten zogeheten toptakenwebsites, waarop inwoners sneller de juiste informatie kunnen vinden.

De toevoeging van WhatsApp als communicatiekanaal is een logische stap, zegt burgemeester Elbert Roest van Bloemendaal. ,,Het is de meest gebruikte app in Nederland en uit onderzoeken in beide gemeenten kwam naar voren dat inwoners graag op deze wijze met ons communiceren". Burgemeester Astrid Nienhuis van Heemstede vervolgt: ,,Het moet voor inwoners zo makkelijk mogelijk zijn om met ons in contact te komen. Communicatie via WhatsApp sluit daarom perfect aan op onze ambities voor excellente dienstverlening en participatie in beide gemeenten".

Inwoners die gemeente via WhatsApp een vraag willen stellen, voegen het telefoonnummer toe aan hun contacten. Voor Bloemendaal is dat: 06-10170809, voor Heemstede: 06-10987687. Deze nummers kunnen alleen worden gebruikt voor WhatsApp en niet voor bellen of sms'en. Van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur beantwoorden medewerkers vragen via WhatsApp. Naast tekstberichten kunnen ook foto's, video's en geluidsopnames meegestuurd worden.

Via WhatsApp worden géén persoonlijke gegevens uitgewisseld, zoals een rekeningnummer of burgerservicenummer.